Rio de Žaneiro
Naslovna » Avio karte » Destinacije » Rio De Žaneiro – učenje uživanju od Karioka

Rio De Žaneiro – učenje uživanju od Karioka

Rio De Žaneiro je drugi po veličini grad u Brazilu i najpoznatija svetska destinacija dobrog provoda na ulicama i plažama, dostupnog svima.

Karioke, kako se obično nazivaju stanovnici velike južnoameričke metropole, su ljubazni, predusretljivi i nasmejani domaćini, koji boravak u Riju čine posebnim.

Grad ima neverovatno lepu prirodu, kilometarske peščane plaže, ostrva sa raskošnom tropskom vegetacijom, brda koja u neobičnim oblicima izranjaju iz tla i mora, čineći okruženje na momente nestvarnim…

Pored svega po čemu je jedan od najpoznatijih gradova Zemlje, Rio de Žaneiro će ove 2016. godine biti centar sveta. Naime, od 5. do 21. avgusta biće održane Letnje olimpijske igre, a mesec dana kasnije i Paraolimpijske olimpijske igre.

Rio de Žaneiro

Hoteli i atrakcije

Ekskluzivni hoteli Miramar, Belmond, Atlantica, JW Marriott, Sofitel… nalaze se uglavnom na Kopakabani.

Rio ima i odličan izbor hotela srednje kategorije u centru grada, kakvi su Acapulco Copacabana, Granada, Monte Alegre, Elegance, hoteli lanca Windsor…

Plaže Kopakabana i Ipanema prva su asocijacija na čisto more, muziku, fudbal i odbojku na pesku… Tu su i restorani, šetališta i sve što može da zatreba za savršen provod.

Lepota neobičnih oblika prirode u kojoj se smestio Rio najbolje se vidi sa brda Korkovado, na kojem se nalazi i čuvena statua Hrista Spasitelja i brda Glava šećera na čiji vrh se stiže žičarom. Ulice Rija sa brojnim prostorima na kojima se svira samba i dobro zabavlja glavno su obeležje grada.

Nikako ne treba zaboraviti kulturne i istorijske znamenitosti i celine – Kulturni centar, Muzej moderne umetnosti, kvart Santa Tereza, gradsku katedralu, Akvadukt… Kao ni Botaničku baštu, nacionalni park Tihuka, jezero Lago, posetu ostrvima, provod u kvartu Lapa…

Rio de Žaneiro

Najbolje vreme za posetu Rio De Žaneiru je topliji period od decembra do marta, sa temperaturama oko 29°C, pošto je boravak na plažama u Riju obavezan. Treba imati u vidu i karneval koji je krajem februara ili početkom marta, sa više od dva miliona gostiju dnevno na ulicama svake godine.

Brazilska zima između maja i septembra takođe je prijatna, sa temperaturama oko 25°C i nižim cenama. Jedini problem vezan za klimu u Rio De Žaneiru je povećana vlažnost tokom cele godine.

Avio karte Rio De Žaneiro

Iz Beograda za Rio De Žaneiro, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France KLM Grupa, sa presedanjem u Parizu ili Amsterdamu. Cena povratne karte varira od 700 do 950 evra.

Let Beograd – Rio De Žaneiro traje od petnaest i po sati. Međunarodni aerodrom Galeao nalazi se 19 kilometara severozapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je -4 sata, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena u Rio De Žaneiru poslednjeg vikenda u februaru/trećeg vikenda u oktobru. (danubeogradu.rs)

Rio de Žaneiro