Naslovna » Avio karte » Destinacije » Seul – 24 sata budan
Seul

Seul – 24 sata budan

Seul je u pravom smislu megalopolis. Glavni grad Republike Koreje (Južne Koreje), sa svojom okolinom, drugi je po broju stanovnika na planeti.

Seul je mesto susreta biznisa, visokih tehnologija, tradicije i kulture, poslovnih kula, univerziteta i budističkih hramova, zabavnih i sportskih kompleksa i malih čajdžinica…

Hoteli i atrakcije

Hoteli visoke kategorije kao da se u Seulu takmiče u veličini i broju spratova. Ritz-Carlton, Lotte Hotel, Plaza, Westin Chosun, JW Marriott, Novotel Ambasador… nude idealan smeštaj. Po svemu ne zaostaju ni pristupačniji hoteli Icon, Ibis Ambasador, Nine Tree, Seven Street, Ever8…

U Seulu se obavezno moraju posetiti stare palate, primerci tradicionalne korejske arhitekture, među kojima su najpoznatije Čhandokun, Toksugun, Kenbokun, hram Čonme.

Huvon, „tajni vrt“ iz XVII veka, je posebno neobično mesto. Reka Han deli grad na dva dela – severni stari Gangbuk i južni moderni Gangnam.

Gotovo sve znamenitosti nalaze se u prvom, ali se u drugi odlazi da se upozna neonski grad koji ne spava.

Seul

Metropoliten muzej umetnosti i moderni Nacionalni muzej Koreje najznačajniji su od preko sto muzeja u Seulu. N Seul toranj na planini Namsan u centru grada ili neboder KLI 63 mesta su odakle se može pogledom obuhvatiti grad. Najpoznatije šoping zone su Dongdaemun sa više od 25 tržnih centara i kvart Mendon sa brojnim prodavnicama i restoranima.

Poseta velikom zatvorenom zabavnom parku Lote ili pijaci Namdaemun, plovidba rekom i šetnja uređenim obalama se preporučuju, a degustacija specijaliteta korejske kuhinje je obavezna.

Najbolje vreme za turistički obilazak Seula je proleće ili jesen, sa temperaturama između 15 i 25°C. Leti su temperature neznatno više, ali zbog povećane vlažnosti vreme nije prijatno.

Ljubitelji zimskih sportova mogu da izaberu i boravak u hladnom decembru, januaru ili februaru, sa prosečnim dnevnim temperaturama oko nule.

Seul

Avio karte Seul

Iz Beograda za Seul, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju. Cena povratne karte je od 585 €. Let sa ruskim prevoznikom Aeroflot, sa predsedanjem u Moskvi, može da košta i 100 € manje, sa trajanjem putovanja u jednom smeru dužim od 25 sati.

Putovanje od Beograda do Seula sa prevoznicima Air Serbia i Etihad Airways traje od 15 sati i 20 minuta.

Međunarodni aerodrom Inčeon, jedan od najboljih u svetu, poznat po baštama, parkovima, muzejima i galerijama nalazi se 48 kilometara jugozapadno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +8 sati u toku zimskog i +7 sati u toku letnjeg računanja vremena. (danubeogradu.rs)

Seul Seul

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.