Naslovna » Avio karte » Destinacije » Hamburg – moćna luka i grad na vodi
Hamburg

Hamburg – moćna luka i grad na vodi

Drugi po veličini grad u Nemačkoj, Hamburg, jedna je od najvećih evropskih luka.

„Venecija severa“ nalazi se na reci Elbi, u koju se u samom gradu ulivaju reke Alster i Bile.

Hamburg se nalazi i na brojnim kanalima, na jezerima Mali i Veliki Alster nastalim pregrađivanjem istoimene reke, a stotinak kilometara dalje Elba se uliva u Severno more.

Hamburg

Hoteli i atrakcije

Hamburg ima više od tri stotine hotela, pa je izbor jednostavan. Luksuzan boravak nude Park Hyatt, Atlantic Kempinski, Le Meridien, Sofitel… a može se odsesti i u odličnim hotelima srednje klase Holiday Inn, Wedina, Relexa… ili onima iz lanca Novum.

Dve zone su u Hamburgu posebno interesantne – centar grada i luka. Druge kvartove, ukoliko se pruži prilika, treba posetiti zbog upoznavanja sa tipičnim nemačkim načinom života.

Fascinantna Gradska kuća (Rathaus), trg ispred nje, susedne ulice i pešačke zone su mesto odakle počinje obilazak. Slede zatim, obavezno, Hamburger Kusthale, muzej umetnosti sa izvanrednom kolekcijom, Muzej Hamburga, Muzej pomorstva.., zatim lep kvart za odmor i brend šoping Jungfernštig, pogled sa zvonika crkve Svetog Mihaela…

Hamburg

Neverovatni Minijatur Vunderland, „minijaturna zemlja čuda“, najveća je maketa železnice na planeti, koja u postavci, pored 900 vozova, ima stotine hiljada modela zgrada, mostova, ljudi, drveća, automobila, stubova rasvete, aerodrom sa desetinama aviona…

Veliki park Planten un Blomen, jezera, čuvena Riblja pijaca, dokovi luke, ulica sa skladištima… pružaju različite vrste nezaboravnih iskustava. Na svakoj lokaciji su i prijatni restorani, pabovi, barovi… Poseban doživljaj je šetnja ili vožnja biciklom kroz Alter Elbtunel – tunel ispod Elbe, čiji su zidovi pokriveni umetničkim radovima. U Hamburgu je i poznati „kvart crvenih fenjera“ Reperban.

Najbolje vreme za boravak je leto, sa temperaturama između 23 i 26°C. Ukoliko se žele izbeći turističke gužve preporučuje se prijatna i nekoliko stepeni svežija jesen.

Zima i rano proleće su hladni sa temperaturama oko i malo iznad nule, a cene nisu značajno niže, pošto Hamburg tokom cele godine beleži veliki broj poslovnih poseta.

Hamburg

 

Avio-karte Hamburg

Od juna 2016. Air Serbia uvodi direktne letove za Hamburg. Iz Beograda za Hamburg letove imaju avio-kompanije Austrian Airlines, Lufthansa i LOT, sa presedanjem u Beču, odnosno Minhenu ili Varšavi. Cena povratne karte je od 200 €.

Putovanje do Hamburga traje najmanje dva sata, a sa presedanjem više od četiri sata. Međunarodni aerodrom Hamburg nalazi se devet kilometara severno od centra grada.

Beograd i Hamburg su u istoj vremenskoj zoni, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Hamburg Hamburg Hamburg

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.