Naslovna » Avio karte » Destinacije » Bangkok – grad ljudi, hramova i vode
Bangkok
Bangkok (foto: Shutterstock)

Bangkok – grad ljudi, hramova i vode

Iako Bangkok, prestonicu Tajlanda, lokalni stanovnici nazivaju Krung Tep, što u prevodu sa taj jezika znači „Grad anđela“, Bangkok je, pre svega, grad užurbanih Tajlanđana i najposećeniji grad – turistička destinacija na svetu.

Fascinantni budistički hramovi i palate, život na kanalima i reci Čao Praja, šarenilo robe koja se nudi na svakom koraku, restorani tajlandske kuhinje i odlična zabava učinili su da Bangkok postane neodoljiv.

Hoteli i atrakcije

U Bangkoku se može odsesti u ekskluzivnim hotelima Hansar, Four Seasons, Meridiem, Shangri-La, Siam Kempinski… ali i u povoljnijim objektima bez mnogo buke, pogodnim za odmor, kakvi su Ramada, Glow Pratunam, Ecotel, Buddy Lodge… svi u centru grada.

Velika palata je najimpozantniji istorijsko-sakralni kompleks u Bangkoku i jedan od najlepših u svetu. U okviru njega su, između ostalih, zlatni hram Pra Si Rata i čuveni Hram smaragdnog Bude. Obavezno treba posetiti i neverovatno ukrašen obližnji hram Vat Po, sa figurom ležećeg Bude, odakle je potekla drevna veština tajlandske masaže, i hram Vat Arun na obali reke.

Plutajuće pijace na kanalima su posebna turistička atrakcija Bangkoka. Do njih se dolazi vodom, organizovanim turama, najbolje u jutarnjim satima. Čatučak pijaca je pogodna za zanimljive i povoljne kupovine uz cenkanje, a za ozbiljniji šoping dobro je posetiti Pratunam i Siam Skver.

Bangkok

Za pauzu i odmor preporučuju se parkovi Lumpini ili Dusit, a za opuštanje, naravno, tajlandska masaža. Noćni život Bangkoka je poznat po burnom provodu – nezaobilazna ulica Kao San prepuna kafea i klubova u toku večeri pretvara se u pešačku zonu.

U Bangkoku su prosečne dnevne temperature tokom čitave godine oko i iznad 30°C. Najbolje vreme za boravak je period bez kiša, od kraja novembra do kraja januara, kada se večernje temperature spuštaju na prijatnih 20°C.

Ovo je i vrhunac turističke sezone, pa su cene visoke i gužve velike. Period koji zbog visokih temperatura svakako treba izbegavati je od marta do maja, a ostatak godine je topao i vlažan, sa gotovo svakodnevnim padavinama, koje mogu da budu i veoma obilne.

Dan u Beogradu - avio karte - Call Center

Avio karte Bangkok

Iz Beograda za Bangkok, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

Cena povratne karte je od 570 € u promotivnom periodu. U zavisnosti od termina leta može se proveriti i ponuda prevoznika Qatar Airways, sa presedanjem u Dohi, pošto cena može da bude slična.

Putovanje od Beograda do Bangkoka traje od dvanaest i po sati. Međunarodni aerodrom Suvarnabhumi nalazi se 28 kilometara istočno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +6 sati, a u toku letnjeg računanja vremena +5 sati. (danubeogradu.rs)

Bangkok Bangkok Bangkok