Naslovna » Avio karte » Destinacije » Palma de Majorka – kroz palate trendi destinacije
Palma de Majorka
Palma de Majorka (foto: Shutterstock)

Palma de Majorka – kroz palate trendi destinacije

Palma de Majorka je najveći grad i luka na španskom ostrvu Majorka, u mediteranskom arhipelagu Balearska ostrva.

Pored poznatih plaža, izvanredno lepih pejzaža i odličnog noćnog provoda, Palma je ekonomski i kulturni centar, poznat i po vrednom istorijskom nasleđu.

Hoteli i atrakcije

Ukoliko se želi smeštaj u samom gradu i neposrednoj okolini u ponudi su ekskluzivni hoteli Can Cera, Calatrava, Gran Melia Victoria… otmeni HM, Posada Terra Santa, Santa Clara, Puro… kao i veći broj hotela po pristupačnijim cenama, kao što su Palladium, Tryp Bosque, Mirablau, Zurbaran, Dali, Araxa…

Palma de Majorka je bila naseljena od rimskog doba, mavarska vladavina ostavila je orijentalne tragove, a od XIII veka ostrvo zauzimaju Katalonci i osnivaju Kraljevinu Majorka.

U centru grada, nedaleko od obale, je stari deo Palme sa uskim ulicama. Tu je Katedrala (Le Seu) građena između XII i XIX veka u kojoj je muzej, zatim Arapska kupatila sa vrtovima i bunarom, palata-muzej Marć, Muzej Majorke, palata La Almuhaina sedište kraljevine, a danas letnja rezidencija španskog kralja, otvorena za posete… Ovo su samo neka od vrednih zdanja, kojih je zaista neobično mnogo za grad veličine Palma de Majorke.

Pasedž des Born je popularna pešačka i šoping zona sa drvoredom, fontanom, prodavnicama, barovima… takođe u centru. I u okolnim ulicama i na malim trgovima su slični sadržaji.

Palma de Majorka

Plaže, sportovi na vodi, uživanje u kafeterijama, restoranima i diskotekama, obilazak ostrva brodom, iznajmljivanje i vožnja bicikla, poseta pijaci Merkat del Olivar ili Akvarijumu… uobičajene su aktivnosti u Palmi.

Elegantni zamak Belver iz XIV veka na brdu iznad grada je mesto sa najboljim pogledom. Atraktivna je i vožnja živopisnom okolinom, uskotračnom prugom i kompozicijom sa drvenim vagonima kroz zasade limuna i pomorandži do obližnjeg gradića Soler, kao i obilazak neobično lepe zaštićene planinske oblasti Sera de Tramuntana.

Da bi se Palma de Majorka upoznala u vrtlogu zabave i dobrog provoda, po čemu je svetski poznata, preporučuje se poseta u punoj turističkoj sezoni, u leto.

I temperature su odgovarajuće – prosečne dnevne kreću se oko 30°C. Oni koji biraju nešto mirnije vreme trebalo bi da znaju da od početka maja do kraja oktobra temperature obično prelaze 20°C, a zimi su oko pet stepeni niže.

Dan u Beogradu - avio karte - Call Center

Avio karte Palma de Majorka

Iz Beograda za Palma de Majorku najpovoljnije letove ima avio-kompanija Swiss International Air Lines, sa presedanjem u Cirihu i cenom povratne karte od 220 €. Putovanje traje najmanje pet i po sati.

Međunarodni aerodrom Palma de Majorka nalazi se sedam kilometara jugoistočno od grada. Beograd i Palma de Majorka su u istoj vremenskoj zoni, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Palma de Majorka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.