Dubai – nestvarno lep
Naslovna » Avio karte » Destinacije » Dubai – nestvarno lep

Dubai – nestvarno lep

Dubai blista. Jedan od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata i istoimeni grad već živi budućnost svetske metropole, podignute neviđenom brzinom na pesku Arabijske pustinje.

Iako svoj razvoj duguje nafti, Dubai je danas grad – brend, jedan od najmoćnijih globalnih turističkih i biznis centara, sinonim vrhunskog u mnogim oblastima.

Hoteli i atrakcije

Luksuzni hoteli jedno su od obeležja Dubaija. Od onih najviše klase kakvi su Raffles, Dar Al Masyaf, Oberoi, Al Qasr i objekata najpoznatijih lanaca, do hotela sa tri zvezdice Premier Inn, Ibis, Arabian Park, Comfort Inn, Tulip…

Najveći šoping mol na planeti, Dubai mol u samom centru grada, kompleks je sa više od 1200 prodavnica. Klizalište, vodopad, suk zlata, akvarijum i podvodni zoo vrt, hotel, bioskopi, na stotine restorana… samo su deo ponude mesta na kojem se može boraviti satima.

Tu je i raskošna Dubai densing fontana, a odmah pored Burdž Kalifa, najviša zgrada na svetu, sa vidikovcem odakle se pruža pogled na Golfski zaliv i pustinju. To nikako nije sve.

Dubai – nestvarno lep

Emirati mol sa skijaškim terenima, Festival siti kroz koji plove turistički čamci, Golden dajmonds suk sa ponudom zlata i dijamanata… samo su neka od čuda Dubaija. Najpoznatija plaža sa belim peskom i parkom Džumeira i istoimeni veštački arhipelag u obliku palme, najveći na svetu, čuveni hotel Burdž Al Arab jedini sa sedam zvezdica, Čudesni vrt, akva-parkovi i avanture u pustinji… su atrakcije koje treba videti i doživeti.

Džamija Džumeira, prijatni stari kvart Bastakija sa galerijama i kafeima, Muzej Dubai u tvrđavi Al Fahidi, vožnja tradicionalnim abra brodićima slike su kulture i prošlosti grada i Emirata.

Najbolje vreme za posetu Dubaiju je period između oktobra i aprila, sa prosečnim dnevnim temperaturama oko 26°C i – velikim brojem turista koji biraju prijatnu zimu za boravak. Ostatak godine je veoma topao. Velika vlažnost vazduha i temperature koje često prelaze 40°C nisu prijatne za boravak na otvorenom.

Dubai – nestvarno lep

Avio karte Dubai

Iz Beograda za Dubai, preko Abu Dabija, lete avioni kompanija Air Serbia i Etihad Airways, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Povratna avio-karta, u koju je uključen i prevoz autobusom od Abu Dabija do Dubaija, košta od 345 €.

Cena direktnog leta kompanije Fly Dubai u promotivnom periodu može da bude i samo 230 €, a dobro je proveriti i ponudu prevoznika Turkish Airlines, sa presedanjem u Istanbulu.

Direktan let Beograd – Abu Dabi traje od 5 sati i 15 minuta, a putovanje autobusom do Marina Mol ili Trevel Mol stanica u Dubaiju još oko sat i po vremena.

Internacionalni aerodrom Dubai nalazi se 7 km jugoistočno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +2 sata u letnjem i +3 sata u zimskom periodu. (danubeogradu.rs)

Dubai – nestvarno lep Dubai – nestvarno lep Dubai – nestvarno lep

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.