Naslovna » BG špijun » Destinacije » Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke
Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke

Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke

Tivat je mesto u koje pristaju najluksuznije jahte turista, posetilaca Crne Gore.

Mali primorski grad u centralnom delu bokokotorskog zaliva postao je poslednjih godina poznat po marini koja prima mega jahte i naselju Porto Montenegro, jedinstvenom na ovom delu Jadrana. Tivat je i grad malih uvala, plaža i ostrva, planina koje se spuštaju do mora, pravo mesto za uživanje u Boki.

Hoteli i atrakcije

Hotel Regent u marini Porto Montenegro, hoteli Primavera, Montenegrino, Pine… nude vrhunski komfor. Pored hotela, u Tivtu se može odsesti u apartmanima od kojih su neki izuzetno luksuzno opremljeni. Po nešto nižim cenama, uz odličan kavalitet, gostima su na raspolaganju i hoteli Vizantija, Magnolia, Palma…

Porto Montenegro pored marine poseduje hotel, kompleks apartmana, „selo“ sa barovima, kafeterijama, restoranima, buticima sa izborom najpoznatijih bendova, sportskim terenima… Tu je i muzej Zbirka pomorskog nasleđa u kojem se čuvaju vredni dokumenti pomorske istorije Crne Gore. Posebna atrakcija je podmornica „Heroj“ na platou ispred muzeja u koju se može ući.

Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke

Letnjikovac Buća – centar kulturnih dešavanja, Školski brod „Jadran“, poluostrvo Prevlaka sa starim crkvama, park sa egzotičnim vrstama rastinja, Ostrvo cveća i ostrvo Sveti Nikola, Gornja Lastva i Vrmac sa kamenim kućama i pogledom na Boku… mesta su koja treba posetiti.

Za sve one koji žele da vide ostatak Boke kotorske, brojne atrakcije su veoma blizu, posebno one u Kotoru, udaljenom desetak minuta vožnje.

Najbolje vreme za boravak u Tivtu je kasno proleće, leto i rana jesen. Za letnji odmor na plažama preporučuju se jul i avgust, mada su tada gužve najveće, a za obilazak okoline najprijatniji su maj, jun i septembar. Zimski meseci mogu da budu hladni i sumorni sa temperaturama ispod 10°C.

Avio karte Tivat

Iz Beograda za Tivat direktne letove imaju avio-kompanije Air Serbia i Montenegro Airlines, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd. Cena povratne karte je od 110 € kod crnogorskog i od 118 € kod srpskog avio-prevoznika.

Let Beograd – Tivat traje 40 minuta sa kompanijom Montenegro Airlines i oko jedan sat sa kompanijom Air Serbia. Međunarodni aerodrom Tivat nalazi se dva kilometra južno od centra grada. (danubeogradu.rs)

Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke Tivat – grad lepih brodova i lepe Boke

Uređuje: Katarina Vidaković