Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Posetite Beo zoo vrt

Posetite Beo zoo vrt

Iskoristite lep vikend i posetite Beo zoo vrt, jedno od dobrih mesta za fizičku rekreaciju i mentalno opuštanje, u centru grada.

Sva istraživanja pokazuju da su posmatranje životinja i kontakt sa njima aktivnosti koje se preporučuju za dobro zdravlje i oslobađanje od stresa.

Posete zoo vrtu korisne su za sve generacije.

Pedantni Japanci su u proučavanjima otišli najdalje. Suočeni sa ubrzanim starenjem populacije i porastom obolevanja od bolesti koje prouzrokuje stres, merili su puls, krvni pritisak i druge pokazatelje psihičke napetosti posle posete velikim zoo vrtovima.

Poboljšanje je bilo očigledno, a i pedometri koji mere korake zabeležili su neočekivane rezultate – posetioci zoo vrta prelazili su više kilometara nego što se pretpostavljalo.

Naučnici su saglasni da je posmatranje divljih životinja jedan od iskonskih načina kontakta sa prirodom. Za posetioce istraživački i filozofski raspoložene značajan je i uvid u raznovrsnost života na zemlji, što otvara šire teme za razmišljanje.

Za decu je poseta zoo vrtu veoma stimulativna, već od najranijeg doba, kada uče govor. Posmatranje životinja na kasnijim uzrastima edukuje, podstiče radoznalost, maštu i kreativnost, zabavlja. Porodična poseta uvek je dodatna radost, koja jača veze sa roditeljima, dekama i bakama.

Odlasci u zoo vrt posebno se preporučuju osobama koje nemaju uslove da svakodnevno uživaju u aktivnostima sa kućnim ljubimcima.

Posetite Beo zoo vrt

Beo zoo vrt – Vrt dobre nade

Predlažemo, dakle, da za jedan lepši dan u Beogradu isplanirate posetu Beo zoo vrtu – popularnom Vrtu dobre nade.

Pripremite se unapred. Upoznajte se na veb sajtu sa propisima i pravilima ponašanja.

Pročitajte o životinjama koje su trenutno u vrtu i potražite više informacija na internetu.

Na primer, poslednjeg dana oktobra u zoo vrt su dopremljena dva evropska mrka medveda, koje je zaplenila pokrajinska Inspekcija za zaštitu životne sredine.

Pretpostavlja se da će medvedi u vrtu boraviti dva meseca, pošto toliko traje procedura za njihovo trajno zbrinjavanje u specijalizovanim prihvatilištima u Bugarskoj ili Nemačkoj.

Nekoliko nedelja pre medveda u zoo vrt je stigao mladi mužjak Rotšild žirafe, a do kraja godine dolazi i mužjak zebre…

Najstariji stanovnik aligator Muja, od 1936. godine na Kalemegdanu, jedan od najstarijih američkih aligatora na planeti, premešten je u toplu pećinu sa posebnim osvetljenjem i pećinskim ukrasima. U Vrtu dobre nade uvek ima novosti…

Podsećamo, zimsko radno vreme Beo zoo vrta je svakog dana od 8.00 do 16.30. Cene ulaznica su 300 RSD za decu od tri do 15 godina i 400 RSD za odrasle.

U Beo zoo vrtu omogućena je besplatna WiFi konekcija (username: beoZoo_SBB, password: beozoosbb), pa o životinjama i njihovim navikama možete na internetu čitati i na licu mesta. (danubeogradu.rs)

Posetite Beo zoo vrt

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.