Autentični, originalni, i pomalo neobični
Autentični, originalni, i pomalo neobični

Budite neobični

Razmislite o osobama koje pamtite, prepoznajete, cenite, razmislite o uspešnima u kulturi, nauci, biznisu, ili nekoj drugoj oblasti, i brzo ćete zaključiti da su svi autentični, „svoji“, donekle neobični.

Možemo li da ih sledimo i izvučemo ono originalno, najbolje, iz sebe, za lepši dan u Beogradu?

Biti neobičan… šta tačno znači…

Biti isti kao medijski eksponirana „zvezda“, uz  dovoljno novca danas nije teško.

Biti različit i izdvojiti se na najbolji način – nije lako. A zadovoljstvo sobom, uživanje u sopstvenoj kreativnosti, pa i izvesna moć u odnosima sa drugima, koja često može da pomogne, leži upravo u tome.

Biti neobičan znači biti inovator, preduzetnik, originalan mislilac, aranžer svog života, dizajner imidža, načina komunikacije…

Biti neobičan znači videti nešto i reći – ja to mogu drugačije i bolje… Osmisliti samo svoj super plan i sprovesti ga u delo…

Biti neobičan ne znači jednostavno rušiti norme, kako biste privukli pažnju.

Biti neobičan znači izneti svoj stav, drugačiji od dominantnog, popularnog, i argumentovano ga odbraniti novom, naizgled kontradiktornom idejom. „Običnom čoveku ovako nešto ne bi palo na pamet“ – pozitivna je reakcija koju ćete, uz prepoznavanje i priznanje, sigurno zaslužiti.

Ako se samo obučete neobično i kažete sebi – o-kej, sad sam neobičan pošto treba da se izdvojim, to može svako i sigurno nije ono o čemu govorimo.

Biti neobičan znači, što je veoma važno, poštovati, nagraditi i negovati neobičnost drugih – i svima će, sasvim sigurno, biti dobro.

Kako da na najbolji način postanete neobični…

Gledajte manje televiziju, boravite kraće na internetu, ili bar konzumirajte što raznovrsnije sadržaje. Uticajima koji stižu na svesnom, ali i podsvesnom nivou, nije lako pobeći.

Otiđite u druge kafiće i restorane, probajte drugačija jela i pića, planirajte izlete na mesta na kojima niste bili.

Trudite se da razgovori koje vodite imaju što više smisla, različitosti i dubine (izbacite sve konstatacije o vremenskim uslovima i uobičajena pitanja tipa “kako si”, “šta ti rade deca”…)

Odaberite aktivnost koja će vam biti strast i hobi, prema ličnim željama, i usavršavajte se u njoj kontinuirano.

Ne očekujte da zabavu pronalazite samo u društvu (posebno ako ono uvek diskutuje na manje-više iste teme).

Pokušajte da ne budete dosadni drugima i sebi.

Razmišljajte o problemima koje imate. Možda su oni baš i nastali tako što ste gušili svoje osobine i pokušavali da budete kao drugi.

***

Zagledajte se, dakle, duboko u sebe i otkrijte šta je to što vas čini posebnim. Prepoznajte svoje najlepše osobine po kojima se razlikujete od drugih, prihvatite ih i uključite, slobodno, u svoje ponašanje, izražavanje, odnose, u svoj dan u Beogradu.

(danubeogradu.rs)