Naslovna » Avio karte » Destinacije » Puket: Na čarobnom ostrvu
Avio karte: Puket - Na čarobnom ostrvu (foto: Shutterstock)
Avio karte: Puket - Na čarobnom ostrvu (foto: Shutterstock)

Puket: Na čarobnom ostrvu

Puket je najveće tajlandsko ostrvo, mostom povezano sa kopnom, uređeno za uživanje, kao i ime grada koji se nalazi u njegovom središtu.

More i prelepe plaže, uvale, brda, stene, zelenilo… čine okruženje grada veoma bogatim i lepim.

Hoteli i atrakcije

Neverovatan broj hotela, vila, apartmana svih kategorija svedoči da je Puket svetski popularna turistička destinacija.

Luksuzni kompleksi Centara, Renaissance, Naka Island… hoteli Point Yamu, Trisara, Sri Panwa, Indigo Pearl… samo su neki od najekskluzivnijih. Veliki je broj i hotela sa tri zvezdice, pa se lako može izabrati, na primer, Hemingways Silk, Seaview Patong, Holiday Inn, Navatara, Safari Beach Hotel…

Puket je mesto idealno za zabavu, rekreaciju, sportove na vodi, buran noćni provod, šoping. Istorija grada i ostrva je, međutim, veoma stara i bogata.

Vat Čalong je najznačajniji budistički hram koji vredi posetiti, a tu je i Stari grad sa tipičnom azijskom arhitekturom, malim zanatskim prodavnicama i kafeima.

Avio karte: Puket - Na čarobnom ostrvu (foto: Shutterstock)

Muzej školjki sveta, spa centar Junit 27, hram Ta Rua, Umetničko selo, velika statua Bude na brdu vidikovcu, pijaca sa najrazličitijom robom Karon Templ Market, hram u Patongu, Safan Sarasin most između ostrva i kopna… svakako su mesta za koja treba odvojiti vreme.

U i oko Puketa ima toliko toga neobičnog – veliki zabavni park dizajniran za ekstremne sportove, Patong i Bangla stadioni za tajlandski boks, strelište na kojem se u gađanju oprobavaju svi uzrasti, zoo vrt ptica, šou plesa kobre za turiste, vidikovci sa neverovatnim pogledom… Poseta najpoznatijim plažama Kata Noi, Nai Harn, Nai Ton, Mai Kao, Lajan… obavezna je.

Najbolje vreme za boravak u Puketu je i vrh turističke sezone, period između decembra i marta, sa suvim sunčanim danima i prosečnim temperaturama između 30 i 33°C.

Identične su temperature i tokom ostalih meseci, sa izuzetkom aprila i maja koji su nešto topliji, ali sezona kiša donosi neprijatnu visoku vlažnost u toku čitavog dana i noći. Cene su od aprila do oktobra značajno snižene, gotovo prepolovljene.

AVIO KARTE – rezervacije preko našeg sajta:
JEFTINIJE, POUZDANO, JEDNOSTAVNO!

Avio karte Puket

Avio karte: Puket - Na čarobnom ostrvu (foto: Shutterstock)

Iz Beograda za Puket, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

Cena povratne karte je od 590 EUR. Let sa ruskim prevoznikom Aeroflot, sa predsedanjem u Moskvi, takođe treba razmotriti pošto cena, u zavisnosti od datuma leta, može da bude slična.

Putovanje od Beograda do Puketa sa prevoznicima Air Serbia i Etihad Airways traje od 12:45 sati.

Međunarodni aerodrom Puket nalazi se 32 kilometra severno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +6 sati u toku zimskog i +5 sati u toku letnjeg računanja vremena. (danubeogradu.rs)

Avio karte: Puket - Na čarobnom ostrvu (foto: Shutterstock)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.