Naslovna » Avio karte » Destinacije » Šangaj – grad energije i tradicije
Šangaj - avio karte Beograd - Šangaj

Šangaj – grad energije i tradicije

Šangaj je jedan od najvećih gradova Kine i najvećih luka sveta, sa bogatim tragovima trgovačke i kolonijalne istorije, koji se neguju i opstaju u brzo rastućoj finansijskoj, naučnoj, informatičkoj i obrazovnoj metropoli.

Dovoljno kineski i dovoljno internacionalni, Šangaj je grad koji nudi osećaj slobode i brojne atraktivne zone za sve ukuse.

Hoteli i atrakcije

Šangaj ima više od četiri hiljade hotela! Među najekskluzivnijima dominiraju oni sa neverovatnim bogatstvom enterijera kakvi su Fairmont Peace, Mandarin Oriental Pudong, Waldorf Astoria, Ritz-Carlton…

Tu su, naravno, i hoteli srednje klase, kao što su New Asia, Pentahotel, Asset, Pacific, Genting Star…

Šangaj - avio karte Beograd - Šangaj

Reka Huangpu deli Šangaj na dva dela – supermodernu biznis oblast Pudong sa neboderima po kojima se grad obično prepoznaje i Puksi – u kojem se upoznaje istorija Šangaja.

Šetalište Band uz obalu mesto je gde se u nizu nalaze objekti kolonijalne arhitekture sa početka XX veka, među kojima svakako treba videti art deko zdanje hotela Pis.

Obližnja pešačka trgovačka ulica Nandžing popularno je mesto sa brojnim prodavnicama i restoranima, a tu je i posebno lep luksuzni Francuski kvart. U Pudongu su najpoznatije kule sa vidikovcima – Svetski finansijski centar i čuveni Orijental perl, povezan sa Super brend šoping molom.

Izuzetan Muzej istorije, Hram Bude od žada, Muzej Šangaja, Galerija urbanog planiranja, Jujuan vrt iz XVI veka u stilu dinastije Ming sa trideset paviljona u centru grada, pijaca Stara ulica, uz vožnju super brzim metroom Maglev, večernje krstarenje rekom i obaveznu kupovina bar jednog predmeta od žada, dodaju posebnu vrednost boravku u Šangaju.

Šangaj - avio karte Beograd - Šangaj

Najbolje vreme za posetu Šangaju je rana jesen, kada su temperature oko prijatnih 25°C, bez velikih gužvi. Iako toplo i vlažno, leto je vrhunac turističke sezone, sa visokim cenama.

Zima u Šangaju je suva i hladna, sa samo nekoliko stepeni iznad nule, pa se poseta može planirati samo ukoliko se žele uštede.

Avio karte Beograd – Šangaj

Rezervišite avio karte Beograd – Šangaj preko našeg sajta ili pozivom na 011 310 89 82, svakog dana od 8.00 do 20.00.

Iz Beograda za Šangaj, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

Šangaj - avio karte Beograd - Šangaj

Cena povratne karte je od 420 EUR u toku promotivnih perioda. Let sa ruskim prevoznikom Aeroflot, sa predsedanjem u Moskvi, takođe treba razmotriti, kao i let Qatar Airways-a preko Dohe. I drugi avio prevoznici lete iz Beograda do Šangaja sa presedanjem.

Putovanje od Beograda do Šangaja sa presedanjem može da traje od jedanaest do dvadesetak sati u zavisnosti od avio prevoznika. Neke avio kompanije razmatraju da uvedu direktan let Beograd – Šangaj.

Međunarodni aerodrom Pudong nalazi se 35 kilometra jugoistočno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +7 sati u toku zimskog i +6 sati u toku letnjeg računanja vremena. (danubeogradu.rs)

Šangaj - avio karte Beograd - Šangaj