Naslovna » Avio karte » Destinacije » Keln – hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni
Destinacije: Keln - hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni
Destinacije: Keln - hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni

Keln – hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni

Keln je četvrti po veličini grad u Nemačkoj, na zapadu zemlje, na reci Rajni, nedaleko od granice sa Belgijom.

Naselje ovde postoji više od dva milenijuma, a činjenica da se u Kelnu nalazi najstariji i najveći univerzitet u Evropi dovoljno govori o duhu mesta, dominantnom i danas. Na oko pola sata voznje, takođe na Rajni, nalazi se nekadašnja prestonica Bon, pa je lepih i atraktivnih mesta na pretek.

Hoteli i atrakcije

Destinacije: Keln - hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni

U Kelnu je lako pronaći smeštaj u nekom od gotovo tri stotine hotela. Maksimalan komfor nude luksuzni Excelsior, Hilton, Dom Hotel, Linder, Mondial am Dom… a pristupačnija opcija su hoteli srednje klase Stern am Rathaus, CityClass, Eden, Koenigshof, Senats…

Ona se, jednostavno, ne može zaobići – čuvena gotska katolička Kelnska katedrala građena od XIII do XIX veka najveća je, ne samo sakralna, znamenitost Nemačke, koju dnevno u proseku poseti oko 20 hiljada ljudi.

Sva mesta koja treba obići nalaze se u blizini Katedrale – Rimsko-germanski arheološki muzej sa ostacima iz davne prošlosti grada, Muzej Ludvig sa jednom od najboljih kolekcija moderne umetnosti Evrope, Crkva Svetog Martina, most Hohencolern na Rajni kojim se može prošetati za nezaboravan doživljaj…

Destinacije: Keln - hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni

Tu su i Gradska kuća iz XII veka, najstarija u Nemačkoj koja je još u upotrebi, tri srednjovekovne gradske kapije, Muzej parfema (kolonjska voda se tako zove jer potiče iz Kelna), Muzej čokolade, botanički vrtovi Flora, Rajna pogodna za krstarenje…

Na drugoj obali reke je Triangl – zgrada visoka stotinak metara sa vidikovcem na vrhu i fantastičnim pogledom na Katedralu i grad. Sličan pogled nudi i Kolonijus – telekomunikacioni toranj prepoznatljiv u panorami Kelna.

Turistička sezona u Kelnu je leto, sa prosečnim temperaturama oko 22°C, prijatnim za boravak na otvorenom. Zimi su temperature oko nule, ali u Kelnu i Bonu toliko toga treba videti da se interesantna poseta može organizovati u bilo koje doba godine.

Avio-karte Beograd – Keln

Dan u Beogradu - avio karte - Call Center

Iz Beograda za Keln letove ima avio-kompanija Lufthansa, sa presedanjem u Minhenu. Cena povratne karte je od 150 EUR.

U zavisnosti od termina leta može se proveriti i ponuda prevoznika Austrian Airlines, sa presedanjem u Beču.

Putovanje od Beograda do Kelna traje najmanje tri sata i dvadeset minuta. Međunarodni aerodrom Keln Bon, koji je zajednički za dva grada, nalazi se 16 kilometara jugoistočno od Kelna.

Treba imati u vidu i da se može koristiti let Beograd – Diseldorf – aerodrom u ovom gradu je udaljen 42 kilometra od Kelna. Direktan let ima Air Serbia, a cena povratne karte je od 157 EUR; sa presedanjem – cena povratne karte je od 138 EUR (Lufthansa).

Keln i Beograd su u istoj vremenskoj zoni, vreme na časovnicima je identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Destinacije: Keln - hiljadugodišnji kontinuitet na Rajni

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.