Naslovna » Blog » Dan u Beogradu » Ne baš klasična novogodišnja čestitka, ali ipak: Srećna 2018!
Dan u Beogradu: Novogodišnja čestitka 2018.
Dan u Beogradu: Novogodišnja čestitka 2018.

Ne baš klasična novogodišnja čestitka, ali ipak: Srećna 2018!

Poštovanje! Želeli smo da ovo bude klasična novogodišnja čestitka, ali… s obzirom na okolnosti u kojima živimo u našoj divnoj Srbiji, nije ispalo da je baš klasična novogodišnja čestitka…

Umesto čestitke, želimo samo da podsetimo da su DECA uvek na prvom mestu, da mora da se pazi na VASPITANJE, da moramo da budemo POŠTENI iako je to u ovoj zemlji izgubilo svaki smisao – ali MORAMO; da se bar trudimo da lepo i pravilno govorimo i pišemo SRPSKI JEZIK, da bi vernici trebalo i da se PONAŠAJU a ne samo da veruju…

 Želimo samo da podsetimo da bi trebalo i dalje da POŠTUJEMO starije, pa i one koji su izgubili korak u ovom brzom životu, da PAZIMO na mlađe i slabije, da budemo RAVNOPRAVNI bez obzira na pol, opredeljenje, status, zdravstveno stanje… Trebalo bi da imamo RAZUMEVANJE za neke drugačije od nas i da se potrudimo da SHVATIMO ono što je u našoj okolini a ne razumemo… Kad smo već kod okoline – da ČUVAMO (Beo)grad – da ne rušimo, žvrljamo, zagađujemo… jer je to sve naše – tu, deco, ljudi, ŽIVIMO!

 Hajde da NE DOZVOLIMO da nas PONIŽAVAJU na poslu, u gradskom prevozu, na ulici, u bankama, poštama, policiji, sudovima… Da probamo da NE BUDEMO OVCE ali da budemo OVDE – LJUDI!

 Hajde da slušamo ZDRAVU MUZIKU, da gledamo DOBRE FILMOVE I PREDSTAVE, da uživamo u PRISTOJNIM MANIFESTACIJAMA, da lepo RADIMO, ali i da se DRUŽIMO… Hajde da nam bude PRIJATAN svaki DAN U BEOGRADU!

 Da nam zima bude atraktivna, da od marta uživamo u proleću, da odskitamo negde na leto, da nam jesen bude mila i nezaboravna!

Hajde da se SMEJEMO – U INAT!!!

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.