Naslovna » Avio karte » Destinacije » Maldivi – pod palmama na okeanu
Maldivi - pod palmama na okeanu
Maldivi - pod palmama na okeanu

Maldivi – pod palmama na okeanu

Ostrvska država Maldivi nalazi se u Indijskom okeanu, udaljena oko 600 kilometara od obale Indije.

Više od hiljadu malih koralnih ostrva izronilo je iz mora svega par metara, a na desetinama njih, sa tropskom vegetacijom, uvalama sa najfinijim peskom, lagunama i toplim morem, podignuta su naselja i turistički objekti.

Glavni grad Male zauzeo je jedno ostrvo u potpunosti, toliko da je već najveći međunarodni aerodrom u zemlji na susednom ostrvu, udaljenom samo tri kilometra. Čudesni Maldivi sinonim su egzotike i luksuza i jedna od svetskih top destinacija za odmor na plažama.

Hoteli i atrakcije

Maldivi - pod palmama na okeanu

Ekskluzivni rizort kompleksi na Maldivima uglavnom se sastoje od tipičnih tropskih bungalova, najsavremenije opremljenih i smeštenih pored vode.

Dusit Thani, Lux, Gili Lankanfushi, Cocoa Island, Six Senses neki su od najpoznatijih, a svoje rizorte ovde imaju i Sheraton, Hyatt, Shangri-La, Jumeriah…

U ponudi postoje i skromniji kompleksi srednje klase Equator Village, Rihiveli Beach, Embudu Village, kao i nekoliko višespratnih hotela kakvi su Mookai, Nasandhura Pallace, Kam, Lucky Hiya…

Savršeni mir i odmor na gotovo pustim plažama, rekreacija i sportovi na vodi, neobično atraktivan podvodni svet, sveže tropsko voće i morski plodovi razlozi su dolaska na Maldive.

U prestonici Male su znamenitosti koje obavezno treba videti. Najmanja islamska država na svetu ima reprezentativan Islamski centar sa velikom zlatnom kupolom. Tu su i Hukuru Miskij džamija iz XVII veka, Nacionalni muzej, predsednička rezidencija Palata Muliage… ribari i mali lokalni restorani.

Maldivi

Obilazak ostrva i koralnih grebena turističkim brodom je deo uobičajene ponude, a odlazak u avanturu podmornicom namenjen je gostima koji se ne usuđuju da zarone.

Prosečne dnevne temperature na Maldivima tokom čitave godine su ujednačene i kreću se oko 30°C.

Idilu leta prekida kišni period od maja do novembra, ali je vreme i dalje podjednako toplo, pljuskovi brzo prođu, cene su vansezonske, pa je ovo možda pravi trenutak da se doputuje na rajska ostrva. Od decembra do aprila Maldivi su najskuplji, a kapaciteti najpopunjeniji.

Avio karte Beograd – Maldivi

Dan u Beogradu - avio karte - Call Center

Iz Beograda za Male, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

U zavisnosti od datuma putovanja dobro je proveriti i ponudu prevoznika Turkish Airlines, Aeroflot i Emirates. Cena povratne karte je od 650 EUR.

Putovanje od Beograda do Malea traje više od 11 sati u najboljem slučaju. Međunarodni aerodrom Male nalazi se tri kilometara severoistočno od grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +4 sata, a u toku letnjeg računanja vremena +3 sata. (danubeogradu.rs)

Maldivi