Naslovna » Izlasci » Festivali » Avalski festival sireva za vikend
Avalski festival sireva
Avalski festival sireva

Avalski festival sireva za vikend

U subotu i nedelju, 15. i 16. i juna, biće održan 2. Avalski festival sireva, degustaciona izložba sireva malih proizvođača.

Na platou u podnožju Avalskog tornja biće postavljene tezge na kojima će, pored belih kravljih i kozjih sireva iz podavalskih sela u kojima postoji tradicija proizvodnje sireva, biti izloženi i predstavljeni i neki od najpoznatijih i nagrađivanih sireva iz Srbije.Za dž

Među njima su Belgrader, čuveni kozji sir Budimirović iz mesta Glušci kod Šapca, kao i sirevi iz Banatskog Karađorđeva, Bistrice, Gardinovaca, Kikinde, Kukujevaca, Smedereva, Sremske Mitrovice, Suseka na Fruškoj gori, kao i sa Avali sestrinskih planina Divčibara i Zlatibora.

Posetioci će moći da uživaju i u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima sa Fruške gore, a biće predstavljeni i visoko kvalitetni prirodni proizvodi od voća malih poljoprivednih domaćinstava i gazdinstava iz prigradskih beogradskih opština.

Pored lepih ukusa i divnog pogleda sa platoa Avalskog tornja, posetioci će moći da uživaju i u desetak stepeni nižoj temperaturi nego što je u gradu i prijatnom vetriću.

Avalski festival sireva biće otvoren u subotu od 10.00 do 14.00 i u nedelju od 8.00 do 14.00.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Do Avale se može doći i gradskim autobusom na liniji 400, koji polazi sa Trošarine na Banjici svakih 40 minuta počevši od 8.00. (danubeogradu.rs)