Naslovna » Izlasci » Bioskopi i pozorišta od danas mogu da rade, ali…
Bioskopi i pozorišta počinju sa radom - nosite maske! (foto: Pixabay)
Bioskopi i pozorišta počinju sa radom - nosite maske! (foto: Pixabay)

Bioskopi i pozorišta od danas mogu da rade, ali…

Bioskopi i pozorišta od danas, 24. avgusta 2020, mogu da rade, ali tek sledeće nedelje počinju sa radom. Već su najavljene razne manifestacije.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 odlučio je 21. avgusta da od danas dozvoli rad bioskopa i pozorišta, a uskoro i održavanje kulturnih događaja, to jest koncerata – sa prisustvom publike. Naravno, sve to uz ograničenja i preventivne mere koje su na snazi.

Ipak, Kombank dvorana i Cineplexx najavili su da će prve filmske projekcije biti priređene tek 1. septembra, a prve premijere dan kasnije.

Od 26. avgusta počinje da radi, posle šest meseci pauze, i KINOTEKA!

Reflektor teatar najavio je predstavu „Muškarčine“ za ponedeljak, 31. avgusta, a Hor i Big bend RTS-a, po nezvaničnim informacijama, nastupiće na stadionu Tašmajdan 28. i 30. avgusta.

U okviru obeležavanja Evropskog dana jevrejske kulture, na Gundulićevom vencu 50, najavljeno je izvođenje arija iz opere „Karmen“ 15. septembra 2020 u saradnji Narodnog pozorišta i Rosi festivala.

Ipak, pre odlaska u bioskop ili pozorište možda bi trebalo da pročitate OVAJ TEKST.

BELDOCS, Krokodil…

Od 3. do 10. septembra u Beogradu i online biće organizovan 13. Međunarodni festival dokumentarnog filma – BELDOCS 2020.

U Amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja), na terasi Art bioskopa Kolarac, u dvorani Art bioskopa Kolarac, Muzeju savremene umetnosti Beograd, Jugoslovenskoj kinoteci i bioskopu Balkan biće prikazano više od 135 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja. Više od festivalu pročitajte na OVOM LINKU.

Književni festival KROKODIL 2020 biće održan u Muzeju Jugoslavije od 28. do 30. avgusta.

Naučno-umetničku manifestaciju art+science lab 2020 organizovaće Centar za promociju nauke od 1. do 14. septembra na raznim lokacijama u Beogradu i online.

Podsećamo, već dve nedelje, vikendom na Novom Beogradu u DKSG-u priređuju se pozorišne predstave za najmlađe.

Galerije i muzeji rade već duže vreme. IZABERITE izložbu.

Portal Dan u Beogradu nastaviće redovno da objavljuje sve značajnije događaje u prestonici. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.