Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Letnje umetničko osveženje: MET klupe na šetalištu 25. maj
Letnje umetničko osveženje: MET klupe na šetalištu 25. maj
Letnje umetničko osveženje: MET klupe na šetalištu 25. maj

Letnje umetničko osveženje: MET klupe na šetalištu 25. maj

Tokom leta Univerzitet Metropolitan je u saradnji sa SRPC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ pokrenuo projekat – MET klupe.

Studentkinja Fakulteta digitalnih umetnosti sa četvrte godine studijskog programa Grafički dizajn, Marija Mićić, dočarala je šetalište 25. maja pored samog Dunava, sa svojim krativnim ilustracijama i osvežila izgled celokupnog ambijenta najlepše lokacije u Beogradu.

Mlada umetnica koju svi znaju kao Maša sa MET-a, koja je zadužena za kreativni deo u okviru Dizajn tima Univerziteta Metropolitan, još jednom je kroz svoju umetnost i nesvakidašnje ilustracije pokazala kako može da izgleda eksterijer uz doodle art. Inspiraciju je Maša pronašla od celokupnog okruženja koje čini autentičnim šetalište 25. maj, ali i od prolaznika koji nisu krili svoje oduševljenje njenim radom i željom da svoj talenat za ilustraciju prikaže na neobičnoj podlozi – kao što su klupe.

Letnje umetničko osveženje: MET klupe na šetalištu 25. maj

Dok je Maša radila na ilustraciji projekta MET klupe, mnogobrojni prolaznici su takođe želeli da daju i svoj doprinost u realizaciji istog, neki su čak i nacrtali i ostavili svoj mali umetnički, lični doprinos.

Saradnja Univerziteta Metropolitan i SRPC „25. maj-Milan Gale Muškatirović“ će se nastaviti na još mnogobrojnim, kreativnim i društveno odgovornim projektima, gde će studenti MET-a biti glavni akteri sa svojim idejama.Promo

I još jednom smo videli kako umetnost spaja ljude i čini ovaj svet lepšim mestom za život.