Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Online sajam poslova i praksi JobFair – Kreiraj svoju budućnost!
Online sajam poslova i praksi JobFair - Kreiraj svoju budućnost!
Online sajam poslova i praksi JobFair - Kreiraj svoju budućnost!

Online sajam poslova i praksi JobFair – Kreiraj svoju budućnost!

Sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta JobFair – Kreiraj svoju budućnost! održaće se 2. i 3. novembra.

Zbog epidemije virusa i bezbednosti učesnika i posetilaca, sajam će ove godine biti organizovan online.

JobFair je nastao 2005. godine kao inicijativa grupe studenata da smanje nezaposlenost među mladima i zadrže stručan kadar u našoj zemlji. Već šesnaest godina JobFair povezuje studente, kompanije i obrazovni sistem i na taj način mladima pruža priliku da budućnost grade u Srbiji.

Sajam poslova i praksi tradicionalno se održava prvog ponedeljka i utorka u novembru kada posetioci imaju priliku da se na jednom mestu uрoznaju sa vodećim kompanijama u našoj zemlji, saznaju više o poslovima i praksama koji su aktuelni na tržištu, kao i koja su znanja i veštine potrebni za lakše zaposlenje.

Pored karijernog napretka, studenti imaju jedinstvenu priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učestvovanje u brojnim propratnim sadržajima, kao što su:DuB - vinjeta: Online program

  • „Panel diskusija – Pođi pravim putem“, 17. oktobra od 11.00;
  • „LevelUp – Podigni nivo svojih veština“, seminar profesionalnih veština, 24. i 25. oktobra;
  • TechTalk, predavanja o aktuelnim stručnim temama, 2. i 3. novembra;
  • simulacija razgovora za posao, 3. novembra i
  • CV baza – u bilo kom trenutku posetioci mogu ostaviti svoj CV koji će biti prosleđen svim kompanijama koje učestvuju na projektu.

Sve aktivnosti su besplatne i održaće se online na sajtu www.jobfair.rs gde možete naći i prijave za radionicu „LevelUp – Podigni nivo svojih veština“ i simulaciju razgovora za posao.

Kako je interesovanje za JobFair svake godine sve veće, organizatori se trude da iz godine u godinu jačaju nacionalni karakter Sajma, što znači da je projekat namenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji.

Organizatori događaja su neprofitne i apolitične organizacije: Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd u čijem radu učestvuju studenti volonteri. (danubeogradu.rs)