Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća
Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća (foto: JKP "Gradske pijace")
Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća (foto: JKP "Gradske pijace")

Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća

Beogradske pijace nisu samo za one koji kupuju hranu i druge domaće proizvode, već su idealna mesta i za ljubitelje cveća.

Proleće je omiljeno godišnje doba mnogih. Vreme kada se budi priroda, a i mi sa njom. Posle duge zime prosto ne možemo da dočekamo da izađemo u šetnju, uživamo u prvim zracima sunca. Pravo je vreme za veliko spremanje stanova, kuća, ali i uređenje terasa i bašti.

Dolaskom lepog vremena svi požele cvetan i mirisan kutak. Iako trenutne vremenske prilike i temperatura ne liče baš na prolećne, za sadnju cveća bilo u baštama ili na balkonima važno je da su prošli mrazevi. Nije slučajno da sadnja cveća uglavnom započinje od druge polovine aprila.

Idealan hobi (ali, i ozbiljan posao): gajenje cveća

Uređivanje terase ili bašte za ljubitelje cveća, a takvih je mnogo, pravo je uživanje ali i posao kome treba ozbiljno pristupiti da bi kasnije užitak bio potpun, a zasad zdrav i lep.

Izbor vrste sadnica stvar je ukusa, ličnog afiniteta i mogućnosti u zavisnosti da li posedujete terasu, balkon ili baštu. Međutim, važno je da je užitak za ljubitelje cveća i zelenila podjednak, kako u procesu sadnje tako i kasnije. Najbitnija je dobra volja, ljubav prema cvetnim darovima prirode, mašta ali i kvalitetne sadnice.

Najveća gradska pijaca cveća – u Krnjači

Beogradske pijace prava mesta i za ljubitelje cveća (foto: JKP "Gradske pijace")
Foto: JKP „Gradske pijace“

Mnogi naši sugrađani znaju da kao i svake godine, tako i ove, najbogatiji izbor rasada mogu pronaći na najvećoj gradskoj pijaci cveća u Krnjači.

Veliki izbor sadnica, sveže i saksijsko cveće po povoljnim cenama učinili su Krnjaču pravom i jedinom destinacijom za mnoge koji žele da srede baštu, terasu ili obraduju drage osobe.

Pijaca cveća Krnjača samo je jedna od 30 pijaca koliko ih posluje u sastavu JKP „Gradske pijace“.

Priča o pijacama je i priča o lokalpatriotizmu. Svako ima svoju omiljenu pijacu i omiljene prodavce. Gotovo na svakoj od beogradskih pijaca pored tradicionalno bogate ponude svežih i zdravih namirnica, postoji i cvetni kutak. Tako da oni koji ne mogu da odu do Krnjače, ne treba da brinu, jer znaju da kvalitene sadnice mogu kupiti i na ostalim beogradskim pijacama.

Obiđite pijacu Krnjača i na vreme obezbedite sadnice i ulepšajte svoju terasu ili baštu.

Tržni centar „Krnjača“ – info

  • Adresa: Zrenjaninski put 28, Palilula
  • Kontakt: 011/2711-919
  • Radno vreme: 8.00-20.00, nedeljom 8.00-19.00
  • Autobuske linije: 43, 95, 96, 101, 104, 105, 106, 107

(JKP „Gradske pijace“)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.