Naslovna » Izlasci » Shopping » Zepter Masterpiece posuđe: Pripremljena hrana u ovom posuđu sačuvaće zdravlje i osvežiti ishranu
Zepter Masterpiece posuđe
Zepter Masterpiece posuđe

Zepter Masterpiece posuđe: Pripremljena hrana u ovom posuđu sačuvaće zdravlje i osvežiti ishranu

Nezdrava i nepravilno pripremljena hrana uzrok je prerane smrti svakog petog stanovnika – tvrdi Svetska zdravstvena organizacija.

Ako prvi od navedenih uzroka ne dolazi kao iznenađenje, drugi zasigurno predstavlja otkrovenje vredno pažnje. Eksperti već decenijama ukazuju na to da je izbor posuđa skoro podjednako važan kao i kvalitet samih namirnica!

Nekvalitetna hrana izaziva umor, loše raspoloženje i bolesti

Jedan od najpoznatijih svetskih kliničkih neuropsihijatara, dr Danijel Ejmen (Daniel Amen), čije su knjige pet puta bile na vrhu Tajmsove liste bestselera, tvrdi da hrana i način na koji se ona priprema imaju ključan uticaj na naše raspoloženje.

– Postoje namirnice koje nazivam tužnom hranom, jer izazivaju loše raspoloženje i podižu tenziju, a spuštaju nivo energije – kaže dr Ejman, koji više od tri decenije piše o vezi hrane i psihofizičkog stanja organizma. On objašnjava da pojedine vrste namirnica direktno izazivaju umor, anksioznost i osećaj beznadežnosti, posebno ako ih jedemo svakog dana.

To su, pre svega, prerađena hrana, obroci puni pesticida, namirnice koje izazivaju porast šećera u krvi i hrana s niskim sadržajem vlakana. U štetnu hranu spadaju i namirnice s veštačkim bojama i zaslađivačima, pune hormona, kao i one životinjskog porekla, tretirane antibioticima. Posebno nezdrava je hrana u plastičnim pakovanjima.

Tipičan primer nezdrave a popularne hrane je pica. Ona obezbeđuje momentalnu energiju, da bi organizam, tek nakon konzumacije, osetio negativne posledice. To je zbog toga što brza hrana aktivira centre za zadovoljstvo i lučenje supstanci koje izazivaju osećaj radosti. Stoga većina ljudi olako zavoli brzu hranu, zaboravljajući da je ona prepuna nezdravih sastojaka koji predstavljaju okidač za kardiovaskularna i kancerogena oboljenja.

I najzdravije namirnice gube na kvalitetu pripremom u neadekvatnom posuđu

Danas se za pripremu hrane koristi posuđe izrađeno od različitih metala, kao što su aluminijum, bakar, gvožđe i nerđajući čelik.

Ipak, sva dosadašnja ispitivanja govore u prilog tome da je posuđe napravljeno od nerđajućeg čelika najbezbednije po zdravlje. Za razliku od njega, posuđe napravljeno od drugih metala nosi sa sobom određene zdravstvene rizike.

Aluminijumsko posuđe ispušta naslage aluminijuma, koje dospevaju u hranu, a samim tim i u organizam. Štaviše, rezultati pojedinih ispitivanja ustanovili su vezu između upotrebe aluminijumskog posuđa i razvoja Alchajmerove bolesti.

Gvozdeno posuđe je trajno, ali ako imate hemohromatozu, oboljenje koje karakteriše poremećaj metabolizma gvožđa i koje dovodi do nagomilavanja gvožđa u organizmu, treba ga izbegavati.

Bakarno posuđe, baš kao i aluminijumsko i gvozdeno, ispušta naslage metala koje su štetne po zdravlje.

Teflonsko posuđe je postalo popularno zbog toga što se hrana manje lepi za njega. Ipak, vremenom je dokazano da teflon doprinosi bolesti štitne žlezde i oštećenju pluća. U međuvremenu je, kao rezultat navedenih dokaza, izmenjena formula za izradu teflonskog posuđa, ali i dalje postoji problem s rastvaranjem teflona pri visokim temperaturama i njegovim dospevanjem u hranu.

Posuđe od nerđajućeg čelika ne sadrži toksične sastojke, te ne ispušta štetne hemikalije.

Ono ne sadrži hemikalije, kao što su politetrafluoretilen i perfluoroktanska kiselina, koje se mogu pronaći u posuđu izrađenom od drugih metala, a koje mogu da prouzrokuju oboljenje bubrega.

Sam naziv metala – nerđajući čelik – ukazuje na njegovu otpornost na koroziju. Posuđe koje korodira ispušta štetne hemikalije koje mogu da budu okidač za mnogobrojna kancerogena oboljenja.

Zepter Masterpiece posuđe od nerđajućeg čelika – optimalno rešenje za zdravu a ukusnu hranu

Upotreba kvalitetnog posuđa garancija je dobrog ukusa hrane i, što je najbitnije, zdravog načina pripreme namirnica. Posuđe jedne kompanije već decenijama nosi titulu najkvalitetnijeg. U pitanju je Masterpiece posuđe kompanije Zepter International, lidera u izradi tehnoloških rešenja koja omogućavaju ljudima širom sveta privilegiju boljeg i dužeg života.

Zepter Masterpiece posuđe čuva i vreme i zdravlje ljudi, tako što omogućava efikasnu pripremu hranljivih a ukusnih obroka.

Ono što izdvaja Masterpiece posuđe jeste kombinacija nenadmašnog Zepter metala, nerđajućeg čelika 316 L, sofisticirane Zepter tehnologije i elegantnog Zepter dizajna, koji vam omogućavaju da optimizujete proces pripreme hrane.

Naime, priprema hrane u Zepter Masterpiece posuđu, zahvaljujući naprednoj, nelepljivoj površini, ne zahteva dodavanje vode i masnoća, te se hrana kuva u sopstvenim sokovima, zadržavajući svoje nutritivne vrednosti i organoleptička svojstva. Na dršci poklopca nalazi se termokontrolor koji vam omogućava da u svakom trenutku, prilikom pečenja i kuvanja, imate uvid u aktuelnu temperaturu.

Zepter Masterpiece posuđe proizvodi se od Zepter metala, nerđajućeg čelika 316 L, koji je ekološki, neuništiv i otporan na mehaničke i hemijske uticaje, kao i na koroziju. U njemu hrana ne zagoreva, ne zadržava mirise i ne menja boju. Zepter metal nije porozan i ne izaziva alergije. Lak je za upotrebu i održavanje.

Ovaj metal koristi se svuda gde se traži najviši stepen kvaliteta, kao što je to slučaj u oblasti medicine (izrada implanata, proteza i hirurških instrumenata) i u industrijama za proizvodnju ekskluzivnih satova, automobila i jahti.

Dobitnik nagrada za Kuhinjsku inovaciju 2014. godine u i Najbolji proizvod u izboru potrošača, Zepter Masterpiece posuđe dolazi uz 30-ogodišnju garanciju, što je, uz pozitivna iskustva višedecenijskih, zadovoljnih korisnika, možda i najbolja potvrda njegovog kvaliteta.

Hrana pripremljena u Masterpiece posuđu je upravo onakva kakvu dr Ejmen preporučuje

Zepter Masterpiece posuđe - grafikon

Mnogobrojna testiranja pokazala su da Masterpiece posuđe čuva 72% više vitamina A, 83% više gvožđa, 252% više kalcijuma i 336% više fosfora u odnosu na drugo posuđe!

Prilikom termičke obrade hrane u Masterpiece posuđu oslobađaju se prirodne masti iz mesa, koje eliminišu potrebu za dodavanjem ulja. To znači da juneće meso, pripremljeno u Masterpiece posuđu, sadrži 67% manje, a pileće 51% manje masti u odnosu na prirodan sadržaj. Ovo je posebno značajno za osobe s povišenim holesterolom i predispozicijama za oboljevanje od karcinoma.

Okusite razliku

Sačuvajte zdravlje i osvežite obroke pripremom hrane u Masterpiece posuđu vrhunskog kvaliteta, koje možete pronaći u prodavnicama ili na veb-sajtu kompanije Zepter International!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.