Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – maj 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – maj 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom maja 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Tramvajske linije 9, 10 i 14…

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da će tokom rekonstrukcije postrojenja u IS „Autokomanda“ u Ulici vojvode Stepe od 31. maja do 16. jula 2022. doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova biće obustavljen tramvajski saobraćaj u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, pri čemu će linije javnog prevoza funkcionisati na sledeći način:

 • na liniji 9, saobraćaj će se odvijati na relaciji Blok 45 – Trg Slavija a tramvaji će nositi oznaku 9L;
 • na liniji 10, saobraćaj će se odvijati na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg oslobođenja a tramvaji će nositi oznaku 10L;
 • na liniji 14, tramvaji će saobraćati na relaciji Ustanička – Trg oslobođenja i nosiće oznaku 14L;
 • uspostavlja se privremena autobuska linija 9A koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Banjica 2.

Tramvaji marke „CAF“ neće raditi na linijama 10 i 14.

Uspostavlja se privremeno stajalište „Vračarska“ za liniju 9A u oba smera u Baštovanskoj ulici u visini tramvajskog stajališta, dok se ukida terminusno stajalište „Banjica“ (dolazno i polazno).

Autobusi sa linije 9A koristiće postojeća stajališta javnog prevoza duž definisane trase kretanja.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 30. maja do 3. juna 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na Novom Beogradu

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar Mihajla Pupina – Aleksinačkih rudara (K266), od 30. maja do 3. juna 2022;
 • Pariske komune – Otona Župančića (K269), od 1. do 3. juna 2022;
 • Pariske komune – pešački prelaz (K269A), od 1. do 3. juna 2022.

Bulevar oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže, koje izvodi Grad Beograd, za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, u postojećoj regulaciji saobraćajnice Bulevar oslobođenja, biće zauzet i raskopan deo kolovoza u Bulevaru oslobođenja, od Beranske do raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa Crnotravskom i Save Maškovića, od 21. maja do 5. jula 2022, po fazama.

 • Faza 1: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 2: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 3: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 4: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 5: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 6: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 7: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 8: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.
 • Faza 9: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.

Kovinska i Dolovska…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zaštitnom pojasu i regulaciji postojećih saobraćajnica u ulicama Kovinska i Dolovska i delu Zrenjaninskog puta na KP 630, 652 i 1662/18 KO Krnjača, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj i Dolovskoj, po fazama, od 20. maja do 16. juna 2022.

 • Faza 1: zauzet i raskopan kolovoz u ul. Dolovskoj, od raskrsnice sa ul. Laze Simića ka Zrenjaninskom putu, od 20. do 24. maja.
 • Faza 2: zauzet i raskopan kolovoz u Dolovskoj, od raskrsnice sa Zrenjaninskim putem ka ul. Laze Simića, od 25. do 31. maja.
 • Faza 3: zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj, od raskrsnice sa ul. Laze Simića ka Zrenjaninskom putu, od 1. do 7. juna.
 • Faza 4: zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj, od raskrsnice sa Zrenjaninskim putem kaLaze Simića, od 8. do 16. juna.

Gardijska…

Radovi će se obavljati na popravci javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke u Gardijskoj od 21. maja do 19. juna 2022, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Deonica će biti zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linije 3A saobraćati izmenjenom trasom. U smeru ka terminusu „Beograd na vodi“ saobraćaće Bulevarom patrijarha Pavla, Bulevarom vojvode Mišića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru trasa biti redovna.

Privremeno se ukidaju stajališta: terminus „Kalemegdan/Donji grad“ za sve linije i „Kalemegdan“ u oba smera za liniju 11.

Pionirska…

Tokom realizacije biciklističke trke Belgrade Grand Women Tour, za saobraćaj će biti zatvorena Pionirska ulica 4. juna 2022. od 11.00 do 19.30.

Terazijski tunel…

U okviru redovnog održavanja i radova koje JKP „Beograd put“ izvodi na pranju Terazijskog tunela, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u jednom smeru, pri čemu se drugom polovinom kolovoza saobraćaj odvija jednosmerno ka Novom Beogradu. Vozila koja dolaze iz smera Novog Beograda se preusmeravaju u Prizrensku ulicu. Radovi će se izvoditi u dve faze.

 • I faza: od 16. do 28. maja 2022. od 22.00 do 6.00, smer ka Novom Beogradu, od Nušićeve do Prizrenske;
 • II faza: smer ka Nušićevoj, od Prizrenske do Dečanske, od 28. maja do 8. juna 2022. od 22.00 do 6.00.

Cara Dušana…

Radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, koji se u Ulici cara Dušana (GO Zemun) izvode za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izvodiće se pod saobraćajem, od 21. do 31. maja 2022.

Ustanička i Vidska…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u ulicama Ustaničkoj, ugao sa Vidskom, i u Vidskoj od Ustaničke do Stevana Prvovenčanog, po fazama, od 19. maja do 20. juna 2022.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla i dvokolosečne tramvajske pruge sa pratećom infrastrukturom, II etapa od km 1+940.00 do Pere Velimirovića opštine Rakovica, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru patrijarha Pavla, II etapa, od km 1+940.00 do raskrsnice sa Pere Velimirovića, od 19. maja do 1. oktobra 2022.

Novi sistem informisanja…

Sekretarijat za javni prevoz od petka, 20. maja, pušta u rad nov sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza na teritoriji Beograda. Više na OVOM LINKU.

Tramvajske okretnice „Kluz“ i „Beko“…

Tokom izvođenja radova koje obavlja GSP „Beograd“ na pregledu i popravci tramvajske pruge – skretnica br. 75 u Bulevaru kralja Aleksandra (zona okretnice „Kluz“) i br. 77 u Bulevaru vojvode Bojovića (zona okretnice „Beko“) po fazama će dolaziti do izmene režima saobraćaja u noćnim satima od 14. maja do 26. juna 2022.

Ostroška…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ostroška, od 23. maja do 6. jula 2022.

Linija 400…

Sezonska linija 400 do Avale biće uvedena 1. maja. Više informacija na OVOM LINKU.

Kralja Stefana Tomaša…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju kolovoza u periodu do 16. juna 2022, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kralja Stefana Tomaša od Jasenovačkih mučenika do Posavske.

Laze Jovanovića Porcije…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP do 29. juna 2022, Laze Jovanovića Porcije od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana biće zatvorena za saobraćaj po fazama.

 • Faza 1a: izmena režima saobraćaja u raskrsnici Ugrinovačke i Laze Jovanovića Porcija, od 21. do 26. aprila 2022.
 • Faza 1, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Ugrinovačkom do OŠ „Sonja Marinković“, od 27. aprila do 31. maja 2022.
 • Faza 2, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Cara Dušana do OŠ „Sonja Marinković“, od 1. do 29. juna 2022.

Uroševačka, Jelezovačka i Slavka Miljkovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Uroševačkoj, Jelezovačkoj i Slavka Miljkovića, na delu od Slavka Miljkovića do Dragoslava Petrovića, od Dragoslava Petrovića do Jelezovačke i u raskrsnici Slavka Miljkovića i Jelezovačke, do 27. juna 2022.

Linija 313…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jovanovića do Žikice Jovanovića Španca, do 25. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 313 saobraćati na sledeći način:

 • vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom;
 • vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Mosorska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog dopreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Mosorskoj ispred br. 12, u dane:

 • od 3. do 31. maja 2022. (utorkom i četvrtkom).

Bože Jankovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Bože Jankovića, na delu od raskrsnice sa Piroćančevom do raskrsnice sa Vojvode Stepe, u dane:

 • 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26. i 31. maja;
 • 2, 4, 7, 9. i 11. juna 2022.

Turgenjevljeva…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Turgenjevljevoj, na deonici između Šumadijskog trga i Kirovljeve, po fazama, do 17. juna 2022.

Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Mihaila Gavrilovića ispred broja 23 i ukinuta četiri parking mesta u Mihaila Gavrilovića preko puta broja 23, u dane 9, 20. i 30. maja, 6. i 13. juna 2022.

Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara i zauzeta parking mesta u Bulevaru Peka Dapčevića od br. 13 do Kružnog puta voždovačkog, po fazama, do 18. juna 2022.

Žikice Jovanovića, Esad Pašina, Stevana Lilića i Kralja Vladimira…

Tokom radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže i izgradnji nove ulične kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, na snazi će biti izmena režima i zatvaranje saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza i trotoara u ulicama Žikice Jovanovića, Esad Pašinoj i Stevana Lilića, po fazama, do 30. maja 2022. i izmenjen režim saobraćaja u Kralja Vladimira, od Žikice Jovanovića do Ulice vojvode Stepe i u Kralja Vladimira ugao sa Vojvode Stepe od 31. maja do 9. juna 2022.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Ilije Garašanina od broja 15 do Ulice majora Ilića, do 4. juna 2022.

Omladinskih brigada…

Tokom radova pod saobraćajem, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja usled zauzeća i raskopavanja kolovoza po fazama, u Omladinskih brigada, na deonici od Bulevara Milutina Milankovića do Heroja sa Košara, do 20. juna 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova koje obavljaju „Deming Proinvest“ d.o.o, „Deming“ d.o.o, na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3 i zauzeta četiri parking mesta u Dr Dragoslava Popovića preko puta broja 3 i to u danima:

 • 5, 10, 17, 21. i 28. maja 2022,
 • 2. i 10. juna 2022.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, do 10. jula 2022.

Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića…

Tokom trajanja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže F110 ulica Milovana Nićiforovića i Vuka Karadžića, do 8. juna 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića, po fazama:

 • faza 2A: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića, do 9. aprila 2022;
 • faza 2B: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića i u raskrsnici Vuka Karadžića i Milovana Nićiforovića, od 10. do 14. aprila 2022;
 • faza 3: zatvaranje saobraćaja u Vuka Karadžića, od Milovana Nićiforovića prema Svete Milutinovića, od 15. do 29. aprila 2022;
 • faza 4: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Stevana Filipovića do Nebojše Markovića, od 30. aprila do 19. maja 2022;
 • faza 5A: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, od raskrsnice sa Milovana Nićiforovića prema Sremčici, od 20. maja do 3. juna 2022;
 • faza 5B: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, prelaz preko polovine kolovoza, od 4. do 8. juna 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, koje izvodi Sekretarijat za investicije, do 21. juna 2022. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kej oslobođenja, od Marka Nikolića do Zmaj Jovine i od Karamatine do Njegoševe.

Joze Šćurle…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom „Zmaj I“ na KP 16427 KO Zemun, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Joze Šćurle, od raskrsnice sa Krivudavom u dužini od 170 metara, od 12. maja do 5. juna 2022.

Bulevar JNA…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeće delova kolovoza i trotoara u Bulevaru JNA od Stojana Ljubića do DZ „Jajinci“ (smer ka Avali), po fazama 1-10, na teritoriji opštine Voždovac, do 31. maja 2022.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, do 11. jula 2022, po fazama.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Keja oslobođenja na delu od Stevana Markovića do Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • linije 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovno;
 • vozila sa linija 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;
 • linije 82, 88, 610 i 611 – zbog nemogućnosti prolaska do terminusa Kej oslobođenja, vozila sa ovih linija saobraćaju na trasi Аvijatičarski trg Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Dobrovoljačka, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Trg Branka Radičevića, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Kej oslobođenjа.

***

Nastavak radova po fazama teče po planiranoj dinamici. Za saobraćaj je zatvoren deo od Ulice Marka Nikolića do Mornarske. Radovi se istovremeno izvode na potezu od Njegoševe ulice do kraja keja.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Vojislava Ilića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 4. do 6. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Vojislava Ilića. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Vojislava Ilića – Ignjata Joba (K 123);
 • Vojislava Ilića – Mokroluška (K 125).

Pobusani ponedeljak…

U ponedeljak, 2. maja, od 8.00 do 16.00, zbog Pobusanog ponedeljka biće pojačani redovi vožnje na linijama javnog prevoza koje saobraćaju ka grobljima.

To su linije: 3A, 12, 25, 26, 35, 50, 65, 75, 82, 101, 202, 310, 533 i 612.

Tog dana, od 8.00 do 16.00 privremeno se uspostavlja i linija 75L (GO Novi Beograd – Bežanijsko groblje) sa dva vozila.

Resavska…

Tokom izvođenja radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambeno-poslovnog objekta u Resavskoj, u visini kućnog broja 25 do 2. maja 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja dela Resavske ulice pa će linije javnog gradskog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • tramvaji sa linije br. 7 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • tramvaji sa linije br. 12 će u oba smera saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • autobusi sa linije br. 74 će u smeru ka Mirijevu saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom dok će u suprotnom smeru ići redovnim putem.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGPP-a.

Braće Puhalović…

Tokom radova na izgradnji optičkog kabla BS Surčin 3 u Braće Puhalović, do 5. maja 2022, za saobraćaj će povremeno biti zatvorena Braće Puhalović, ali i Trg Zorana Đinđića i Barska.

Novopazarska…

Tokom radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu ulične vodovodne mreže, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, zauzeta parking mesta u Novopazarskoj, između ulica Makenzijeve i Maksima Gorkog, do 6. maja 2022.

Prvoboraca…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže u Ulici prvoboraca i 2. septembra. Ulica prvoboraca na deonici od Ulice 2. septembra do Ulice 17. oktobra biće zatvorena za saobraćaj, po fazama i to:

 • faza 3: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Dimitrija Konjevića do Ulice 17. oktobra (radovi na kolovozu), do 4. maja 2022.

Ruzveltova…

Tokom održavanja marša „Besmrtni puk“, 9. maja 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Više informacija pročitajte OVDE.

Ljube Rankovića…

Tokom izvođenja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja u Ljube Rankovića, na teritoriji opštine Čukarica, od raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Vuka Karadžića do okretnice autobusa u Ostružnici, do 10. maja 2022, po fazama.

35. Beogradski maraton…

U nedelju, 15. maja 2022, pojedine saobraćajnice će biti zatvorene, a biće i izmena na linijama javnog gradskog prevoza. Pogledajte:

Izmene na linijama JGP, 15. maja 2022. (107 downloads)

Tramvajske linije…

Radovi na pregledu i popravci tramvajskih šina, koje će izvoditi operativna jedinica „Elektrograđevinska operativa“ JKP „GSP Beograd“ u Bulevaru kralja Aleksandra, prouzrokovaće promenu režima rada linija javnog prevoza, saopšteno je iz ovog preduzeća. Radovi će biti izvođeni u zoni stare okretnice „Radioindustrija“, od subote, 14. maja, u 0.30 do 16. maja 2022. u 3.30.

U subotu i nedelju – celodnevno, tramvaji sa linije 5, 6, 7 i 14 saobraćaće na skraćenoj trasi do stare okretnice „Radioindustrija“ i nosiće oznaku 5L, 6L, 7L i 14L. Tramvaji marke CAF, na liniji 7 i 14 neće izlaziti u saobraćaj (biće zamenjeni). Ukida se terminus „Ustanička“ za tramvajske linije 5, 6, 7 i 14.

Buvljak…

JKP „Gradske pijace“ saopštilo je da popularni „Buvljak“ u Bloku 23, u nedelju, 15. maja 2022, neće raditi zbog održavanja 35. Beogradskog maratona. U toku održavanja maratona za saobraćaj će biti zatvorene sve okolne ulice.

Bulevar kralja Aleksandra…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 11. do 13. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Bulevaru kralja Aleksandra. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnici Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička (K 112).

Jurija Gagarina i Omladinskih brigada…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda u Jurija Gagarina, u zoni raskrsnice sa Omladinskih brigada doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama, i to:

 • Faza 4 – radovi podrazumevaju zauzeće saobraćajnih traka za pravo i levo iz Omladinskih brigada u Jurija Gagarina gledano u smeru ka opštini Novi Beograd, pri čemu će slobodna za saobraćaj ostati saobraćajna traka za desno skretanje iz Omladinskih brigada u Jurija Gagarina od 6. do 11. maja 2022.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila javnog prevoza sa linija br. 67, 76 i 708 će u smeru ka opštini Novi Beograd saobraćati ulicama Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Bulevar Crvene armije, Đorđa Stanojevića, Omladinskih brigada i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Jurija Gagarina…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće zauzet i raskopan kolovoz u Ulici Jurija Gagarina, na deonici od Agostina Neta do Omladinskih brigada, kao i na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, do 12. maja 2022.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 23. do 27. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na Novom Beogradu. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar dr Zorana Đinđića – pešački prelaz Tošin bunar (K275), od 23. do 25. maja;
 • Pariske komune – Goce Delčeva (K271), od 23. do 25. maja;
 • Pariske komune – Studentska (K270), od 25. do 27. maja.

Linije 5, 10, 11…

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajskih šina u Bulevaru vojvode Bojovića u zoni okretnice „Donji grad“ (skretnica br. 77), od 21. maja u 0.30 do 23. maja 2022. u 3.30, doći će do promena u radu tramvajskih linija.

Linija 5 saobraćaće na relaciji Pristanište-Dorćol-Ustanička i nosiće oznaku 5L, linija 10 Pristanište-Dorćol-Banjica i nosiće oznaku 10L, a linija 11 Pristanište – Blok 45 i nosiće oznaku 11L.

Dravska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog montaže krana, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Dravskoj ispred broja 14 i ukinuta tri parking mesta u Dravskoj preko puta br. 14 (broj 6, 7 i 8), 21. i 22. maja 2022.

Borislava Pekića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog jednostrano-uzidanog stambenog objekta, a zbog demontaže krana, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Borislava Pekića ispred broja 9, 21. i 22. maja 2022.

Vojvode Stepe…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena Ulica vojvode Stepe od Ulice Ruže do Prolećne, od 20. maja u 20.00 do 23. maja 2022. u 4.00.

Final Four Evrolige 2022…

Zbog održavanja košarkaškog takmičenja u Beogradskoj areni, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza od 19. maja od 14.00 do 20. maja do 2.00, kao i od 21. maja od 12.00 do 22. maja do 1.00. Više informacija pročitajte OVDE.

Ignjata Joba…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“, Ulica Ignjata Joba, na deonici od Radovana Simića Cige 10 do Skendera Kulenovića (i raskrsnica sa Skendera Kulenovića) biće zatvorena za saobraćaj do 20. maja 2022.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.