Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – maj 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – maj 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom maja 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

35. Beogradski maraton…

U nedelju, 15. maja 2022, pojedine saobraćajnice će biti zatvorene, a biće i izmena na linijama javnog gradskog prevoza. Pogledajte:

Izmene na linijama JGP, 15. maja 2022. (74 downloads)

Tramvajske linije…

Radovi na pregledu i popravci tramvajskih šina, koje će izvoditi operativna jedinica „Elektrograđevinska operativa“ JKP „GSP Beograd“ u Bulevaru kralja Aleksandra, prouzrokovaće promenu režima rada linija javnog prevoza, saopšteno je iz ovog preduzeća. Radovi će biti izvođeni u zoni stare okretnice „Radioindustrija“, od subote, 14. maja, u 0.30 do 16. maja 2022. u 3.30.

U subotu i nedelju – celodnevno, tramvaji sa linije 5, 6, 7 i 14 saobraćaće na skraćenoj trasi do stare okretnice „Radioindustrija“ i nosiće oznaku 5L, 6L, 7L i 14L. Tramvaji marke CAF, na liniji 7 i 14 neće izlaziti u saobraćaj (biće zamenjeni). Ukida se terminus „Ustanička“ za tramvajske linije 5, 6, 7 i 14.

Buvljak…

JKP „Gradske pijace“ saopštilo je da popularni „Buvljak“ u Bloku 23, u nedelju, 15. maja 2022, neće raditi zbog održavanja 35. Beogradskog maratona. U toku održavanja maratona za saobraćaj će biti zatvorene sve okolne ulice.

Bulevar kralja Aleksandra…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 11. do 13. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Bulevaru kralja Aleksandra. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnici Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička (K 112).

Jurija Gagarina i Omladinskih brigada…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda u Jurija Gagarina, u zoni raskrsnice sa Omladinskih brigada doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama, i to:

 • Faza 4 – radovi podrazumevaju zauzeće saobraćajnih traka za pravo i levo iz Omladinskih brigada u Jurija Gagarina gledano u smeru ka opštini Novi Beograd, pri čemu će slobodna za saobraćaj ostati saobraćajna traka za desno skretanje iz Omladinskih brigada u Jurija Gagarina od 6. do 11. maja 2022.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila javnog prevoza sa linija br. 67, 76 i 708 će u smeru ka opštini Novi Beograd saobraćati ulicama Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Bulevar Crvene armije, Đorđa Stanojevića, Omladinskih brigada i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Linija 400…

Sezonska linija 400 do Avale biće uvedena 1. maja. Više informacija na OVOM LINKU.

Kralja Stefana Tomaša…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju kolovoza u periodu do 16. juna 2022, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kralja Stefana Tomaša od Jasenovačkih mučenika do Posavske.

Laze Jovanovića Porcije…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP do 29. juna 2022, Laze Jovanovića Porcije od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana biće zatvorena za saobraćaj po fazama.

 • Faza 1a: izmena režima saobraćaja u raskrsnici Ugrinovačke i Laze Jovanovića Porcija, od 21. do 26. aprila 2022.
 • Faza 1, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Ugrinovačkom do OŠ „Sonja Marinković“, od 27. aprila do 31. maja 2022.
 • Faza 2, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Cara Dušana do OŠ „Sonja Marinković“, od 1. do 29. juna 2022.

Uroševačka, Jelezovačka i Slavka Miljkovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Uroševačkoj, Jelezovačkoj i Slavka Miljkovića, na delu od Slavka Miljkovića do Dragoslava Petrovića, od Dragoslava Petrovića do Jelezovačke i u raskrsnici Slavka Miljkovića i Jelezovačke, do 27. juna 2022.

Linija 313…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jovanovića do Žikice Jovanovića Španca, do 25. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 313 saobraćati na sledeći način:

 • vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom;
 • vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Mosorska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog dopreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Mosorskoj ispred br. 12, u dane:

 • od 3. do 31. maja 2022. (utorkom i četvrtkom).

Bože Jankovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Bože Jankovića, na delu od raskrsnice sa Piroćančevom do raskrsnice sa Vojvode Stepe, u dane:

 • 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26. i 31. maja;
 • 2, 4, 7, 9. i 11. juna 2022.

Turgenjevljeva…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Turgenjevljevoj, na deonici između Šumadijskog trga i Kirovljeve, po fazama, do 17. juna 2022.

Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Mihaila Gavrilovića ispred broja 23 i ukinuta četiri parking mesta u Mihaila Gavrilovića preko puta broja 23, u dane 9, 20. i 30. maja, 6. i 13. juna 2022.

Jurija Gagarina…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće zauzet i raskopan kolovoz u Ulici Jurija Gagarina, na deonici od Agostina Neta do Omladinskih brigada, kao i na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, do 12. maja 2022.

Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara i zauzeta parking mesta u Bulevaru Peka Dapčevića od br. 13 do Kružnog puta voždovačkog, po fazama, do 18. juna 2022.

Žikice Jovanovića, Esad Pašina, Stevana Lilića i Kralja Vladimira…

Tokom radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže i izgradnji nove ulične kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, na snazi će biti izmena režima i zatvaranje saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza i trotoara u ulicama Žikice Jovanovića, Esad Pašinoj i Stevana Lilića, po fazama, do 30. maja 2022. i izmenjen režim saobraćaja u Kralja Vladimira, od Žikice Jovanovića do Ulice vojvode Stepe i u Kralja Vladimira ugao sa Vojvode Stepe od 31. maja do 9. juna 2022.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Ilije Garašanina od broja 15 do Ulice majora Ilića, do 4. juna 2022.

Omladinskih brigada…

Tokom radova pod saobraćajem, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja usled zauzeća i raskopavanja kolovoza po fazama, u Omladinskih brigada, na deonici od Bulevara Milutina Milankovića do Heroja sa Košara, do 20. juna 2022.

Ignjata Joba…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“, Ulica Ignjata Joba, na deonici od Radovana Simića Cige 10 do Skendera Kulenovića (i raskrsnica sa Skendera Kulenovića) biće zatvorena za saobraćaj do 20. maja 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova koje obavljaju „Deming Proinvest“ d.o.o, „Deming“ d.o.o, na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3 i zauzeta četiri parking mesta u Dr Dragoslava Popovića preko puta broja 3 i to u danima:

 • 5, 10, 17, 21. i 28. maja 2022,
 • 2. i 10. juna 2022. godine.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, do 10. jula 2022.

Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića…

Tokom trajanja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže F110 ulica Milovana Nićiforovića i Vuka Karadžića, do 8. juna 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića, po fazama:

 • faza 2A: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića, do 9. aprila 2022;
 • faza 2B: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića i u raskrsnici Vuka Karadžića i Milovana Nićiforovića, od 10. do 14. aprila 2022;
 • faza 3: zatvaranje saobraćaja u Vuka Karadžića, od Milovana Nićiforovića prema Svete Milutinovića, od 15. do 29. aprila 2022;
 • faza 4: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Stevana Filipovića do Nebojše Markovića, od 30. aprila do 19. maja 2022;
 • faza 5A: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, od raskrsnice sa Milovana Nićiforovića prema Sremčici, od 20. maja do 3. juna 2022;
 • faza 5B: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, prelaz preko polovine kolovoza, od 4. do 8. juna 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, koje izvodi Sekretarijat za investicije, do 21. juna 2022. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kej oslobođenja, od Marka Nikolića do Zmaj Jovine i od Karamatine do Njegoševe.

Bulevar JNA…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeće delova kolovoza i trotoara u Bulevaru JNA od Stojana Ljubića do DZ „Jajinci“ (smer ka Avali), po fazama 1-10, na teritoriji opštine Voždovac, do 31. maja 2022.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, do 11. jula 2022, po fazama.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Keja oslobođenja na delu od Stevana Markovića do Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • linije 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovno;
 • vozila sa linija 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;
 • linije 82, 88, 610 i 611 – zbog nemogućnosti prolaska do terminusa Kej oslobođenja, vozila sa ovih linija saobraćaju na trasi Аvijatičarski trg Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Dobrovoljačka, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Trg Branka Radičevića, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Kej oslobođenjа.

***

Nastavak radova po fazama teče po planiranoj dinamici. Za saobraćaj je zatvoren deo od Ulice Marka Nikolića do Mornarske. Radovi se istovremeno izvode na potezu od Njegoševe ulice do kraja keja.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Vojislava Ilića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 4. do 6. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Vojislava Ilića. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Vojislava Ilića – Ignjata Joba (K 123);
 • Vojislava Ilića – Mokroluška (K 125).

Pobusani ponedeljak…

U ponedeljak, 2. maja, od 8.00 do 16.00, zbog Pobusanog ponedeljka biće pojačani redovi vožnje na linijama javnog prevoza koje saobraćaju ka grobljima.

To su linije: 3A, 12, 25, 26, 35, 50, 65, 75, 82, 101, 202, 310, 533 i 612.

Tog dana, od 8.00 do 16.00 privremeno se uspostavlja i linija 75L (GO Novi Beograd – Bežanijsko groblje) sa dva vozila.

Resavska…

Tokom izvođenja radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambeno-poslovnog objekta u Resavskoj, u visini kućnog broja 25 do 2. maja 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja dela Resavske ulice pa će linije javnog gradskog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • tramvaji sa linije br. 7 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • tramvaji sa linije br. 12 će u oba smera saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • autobusi sa linije br. 74 će u smeru ka Mirijevu saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom dok će u suprotnom smeru ići redovnim putem.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGPP-a.

Braće Puhalović…

Tokom radova na izgradnji optičkog kabla BS Surčin 3 u Braće Puhalović, do 5. maja 2022, za saobraćaj će povremeno biti zatvorena Braće Puhalović, ali i Trg Zorana Đinđića i Barska.

Novopazarska…

Tokom radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu ulične vodovodne mreže, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, zauzeta parking mesta u Novopazarskoj, između ulica Makenzijeve i Maksima Gorkog, do 6. maja 2022.

Prvoboraca…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže u Ulici prvoboraca i 2. septembra. Ulica prvoboraca na deonici od Ulice 2. septembra do Ulice 17. oktobra biće zatvorena za saobraćaj, po fazama i to:

 • faza 3: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Dimitrija Konjevića do Ulice 17. oktobra (radovi na kolovozu), do 4. maja 2022.

Ruzveltova…

Tokom održavanja marša „Besmrtni puk“, 9. maja 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Više informacija pročitajte OVDE.

Ljube Rankovića…

Tokom izvođenja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja u Ljube Rankovića, na teritoriji opštine Čukarica, od raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Vuka Karadžića do okretnice autobusa u Ostružnici, do 10. maja 2022, po fazama.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.