Naslovna » Izlasci » Akcije » Kućica zdravlja na Starom gradu
Kućica zdravlja
Kućica zdravlja

Kućica zdravlja na Starom gradu

Od 24. do 30. oktobra 2023. na Trgu republike biće postavljena Kućica zdravlja, u kojoj će moći da se obave primarni preventivni pregledi.

Starograđani i svi žitelji naše prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12.00 do 18.00, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja „Stari grad“.

Direktorka DZ „Stari grad“ dr mr Vesna Knjeginjić izrazila je veliko zadovoljstvo što ova zdravstvena ustanova, uz podršku svoje opštine, učestvuje u projektu Kućica zdravlja i na taj način prevenciju bolesti učiniti pristupačnijom svim sugrađanima.

„Naši lekari će od sutra pa do 30.oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice“, rekla je dr Knjeginjić i izrazila nadu da će ova akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda i primarne zdravstvene zaštite.

Svaki od sedam dana je posvećen različitom tipu preventivnih pregleda. Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftamološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a petak za fizijatrijske preglede preglede. Drugi dan vikenda, nedelja je Dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultra zvuk štitne žlezde. (danubeogradu.rs)