Naslovna » Izlasci » Festivali » „Kako sreća hoće“ na 41. FEST-u
Kako sreća hoće

„Kako sreća hoće“ na 41. FEST-u

Na 41. FEST-u biće prikazan film Aleksa de la Iglesije „Kako sreća hoće“. Film će biti prikazan u okviru programske celine „Evropa u Evropi“, 22. (22.00) i 23. (11.00) februara u Sava centru.

Autor je već bio na FEST-u pre osam godina, sa krimi komedijom „Ferpektni zločin“, a na prošlogodišnjem festivalu publika je uživala u njegovom filmu „Poslednji cirkus“.

Publicista i novinar Roberto nema sreće. Ostaje bez posla. Napuštaju ga prijatelji i kolege. Njegova žena Luiza jedina je na koju može da se osloni. Posle jedne ponižavajuće epizode, on odlazi u Kartaginu, mesto gde su on i Luiza proveli medeni mesec. U prostoru nekadašnjeg hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, Roberto razgleda unaokolo i u čudnoj nezgodi pada sa skele. Parče gvozdene šipke viri mu iz temena. Postaje meta fotoreportera i novinara. Roberto u čudnoj nesreći vidi trag sreće… rešava da to dobro iskoristi.

Brojni su reditelji koji su obeležili detinjstvo Aleksa de la Iglesije, od Hičkoka preko Bergmana do Romera. Pedra Almodovara smatra duhovnim ocem, koji je bio producent njegovom prvencu „Akcija mutanta“. Najboljom današnjom kinematografijom smatra klasičnu, američku kinematografiju. Ovaj Iglesijev film inspirisan je klasikom Bilija Vajldera iz 1951. godine (“Ace in the Hole”), usmeren prema psihologiji mase i svetu medija.

Rola Selme Hajek u ovom filmu neće pridobiti samo muški deo publike.

Za prve dve nedelje februara prodato je više od 55.000 karata za FEST. (danubeogradu.rs)

Pročitajte i…
41. FEST od 22. februara do 3. marta: Priprema, pozor, FEST!
Krugovi“ na FEST-u
Mjuzikl „Jadnici“ na 41. FEST-u
„Hičkok“ na FEST-u

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.