Naslovna » Avio karte » Destinacije » Amsterdam – najlepši u kasno proleće
Amsterdam
Amsterdam

Amsterdam – najlepši u kasno proleće

Grad tolerancije, kulture i istorije, holandska prestonica Amsterdam, stari je trgovački i finansijski centar Kraljevine.

Zlatno doba Amsterdama XVII veka još uvek je prisutno u arhitekturi, na slikarskim platnima, u kosmopolitskom duhu grada, na trgovima i ulicama, koje spaja 160 kanala i hiljadu mostova.

Hoteli i atrakcije

Ekskluzivni Sofitel Legend The Grand nalazi se blizu trga Dam. Hoteli Toren i Banks Mansion, kao i nešto povoljniji Fita i VanGogh nude podjednako uživanje u arhitekturi i enterijeru bogatom detaljima.

Amsterdam ima toliko atrakcija da, bilo gde da odsedne, gost je na nekoliko minuta šetnje od nekog značajnog muzeja, galerije, istorijskog zdanja.

Amsterdam je veliki turistički centar u kojem svakako treba posetiti trg Dam na kojem se nalazi Kraljevska palata, trgove zabave, muzike i noćnog života Rembrant i Leidseplein, četvrt Jordan, videti Kraljevsku koncertnu dvoranu…

Nacionalni Rajks muzej, Muzej Van Gog, Rembrantova kuća, Kuća Ane Frank, ali i muzej porodice Hajneken posvećen pivu, čuvaju najznačajnije vrednosti evropske kulture. Zona crvenih svetiljki je kvart neuobičajenih sadržaja u samom centru grada.

Amsterdam

Turisti koji kupe „I Amsterdam“ karticu mogu da posete muzeje, plove kanalima i probaju holandske specijalitete u restoranima besplatno, ili uz značajan popust.

Najbolje vreme za boravak u Amsterdamu je kasno proleće, leto i rana jesen, kada su otvorene bašte restorana na kanalima, uz festivale u parkovima i obilazak grada čamcima i malim turističkim brodovima.

Sredinom aprila cvetaju čuvene holandske lale, jesen je rezervisana za kulturne manifestacije u zatvorenom prostoru, a prednosti zimske posete su niske vansezonske cene u udobnim hotelima visoke kategorije i – manje gužve u muzejima.

Avio karte Amsterdam

Od Beograda do Amsterdama direktnu liniju sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd imaju kompanije Air Serbia i KLM Royal Dutch Airlines.

Redovna cena povratne avio karte iznosi 246 €, a putovanje može koštati 10-40 € manje ukoliko se izaberu neki od letova drugih aviokompanija, sa presedanjem u Rimu, Cirihu, Milanu, Minhenu, Beču…
Direktan let Beograd – Amsterdam traje dva sata i 35 minuta, a Amsterdam – Beograd dva sata i petnaest minuta. Ukoliko se izabere let sa presedanjem, putovanje traje jedan sat do nekoliko sati duže.

Međunarodni avio saobraćaj odvija se preko aerodroma Šiphol, smeštenog 13 km jugozapadno od centra grada. Amsterdam se nalazi u istoj vremenskoj u kojoj je Beograd – vreme na časovnicima identično je sa vremenom u Srbiji i u zimskom i u letnjem periodu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.