Naslovna » Avio karte » Destinacije » Atina – prijatno, fascinantno, savršeno…
Atina

Atina – prijatno, fascinantno, savršeno…

Atina je centar nastanka velikih vrednosti evropske civilizacije i jedan od znamenitostima najbogatijih gradova starog kontinenta.

Glavni grad Grčke pleni ostacima grada-države koji je upravo na ovom mestu i pod istim imenom negovao filozofiju, umetnost, arhitekturu, trgovinu i demokratsku organizaciju društva, u petom veku pre nove ere.

Istorija Atine je samo povod da se grad obavezno poseti, sve ostalo – prijatna atmosfera prepunih trgova, tradicionalna grčka kuhinja i muzika, koncerti na otvorenom, opušten noćni život… upoznaje se odmah po dolasku.

Hoteli i atrakcije

Elegantni luksuzni hoteli King George, Grande Bretagne, Electra Palace nalaze se u najužem centru grada, nedaleko od trga Sintagma.

U Atini je jednostavno pronaći i savršeno prijatne, moderne i šarmantne butik hotele, takođe u centru, kakvi su New Hotel, AVA, Plaka, Acropolis Museum Hotel…

Akropolj sa ostacima hrama Partenon dominira gradom – pogled sa brda u samom centru na krovove Atine i druge antičke hramove se nikako ne sme propustiti.

Atina

Fascinantni Posejdonov hram, Agora, Zevsov hram u Olimpiji, originalni i grandiozni Muzej Akropolj, Nacionalni arheološki muzej… mesta su susretanja sa najslavnijim dobom drevne Atine.

Glavni trg Sintagma, Parlament sa smenom straže, živopisna četvrt Plaka sa ljupkom arhitekturom, restoranima i krivudavim popločanim ulicama, pogled sa brda Likavitos… upotpunjuju boravak u Atini posebnim iskustvima.

Dobro je isplanirati i posetu desetak kilometara udaljenom gradu Pirej, najvećoj luci Grčke i najprometnijoj putničkoj luci Evrope.

Najbolje vreme za boravak u Atini su meseci maj i jun i rana jesen, u julu i avgustu temperature mogu da budu i preko 33°C, a od sredine oktobra počinju da duvaju vetrovi i vazduh postaje hladan.

Avio karte Atina

Direktne letove od Beograda do Atine, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, nude kompanije Air Serbia i grčki avio prevoznici Aegean Airlines i Olympic Air.

Najpovoljnija cena povratne avio karte iznosi 105-117€ u zavisnosti od termina putovanja, kod prevoznika Air Serbia i Aegean Airlines. Svi aranžmani sa presedanjima, preko Istanbula, na primer, koštaju najmanje dva puta više.

Let na liniji Beograd – Atina traje jedan sat i četrdeset minuta sa avio kompanijom Air Serbia, odnosno dva sata sa kompanijom Aegean Airlines.

Međunarodni aerodrom Eleftherios Venizelos udaljen je 33 km od centra grada, sa kojim je, pored redovnih autobuskih, železničkih linija i taksi prevoza, povezan i metroom. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +1 sat tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.