Naslovna » Izlasci » Festivali » DOB: Jesenji festival zdravlja 22. i 23. septembra
„Zdrave navike – zdrava porodica”
„Zdrave navike – zdrava porodica”

DOB: Jesenji festival zdravlja 22. i 23. septembra

Jesenji Festival zdravlja Beograd 2016. biće održan u četvrtak i petak 22. i 23. septembra, na četiri nivoa zgrade Doma omladine, od 10 do 20 časova.

Na 14. izdanju manifestacije, tradicionalno, učestvuju domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života…Za dž

Posetiocima će se predstaviti više od 80 izlagača, predavanja obuhvataju preko 100 tema iz oblasti zdravog života, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.100 osoba. Udruženja pacijenata imaće svoje tribine i štandove.

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane. Pored provere opšteg zdravstvenog stanja – merenja pritiska i nivoa šećera u krvi, u okviru akcije „Stanimo na vagu“ najavljeni su nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanja dijabetesa…  Na štandu VMA građani će moći da saznaju da li su dobre kombinacije lekova koje uzimaju u terapiji, a biće im omogućemo i savetovanje sa hirurzima specijalistima plasične i estetske hirurgije.

Studenti medicine okupljeni na projektu „Pronađi meru“ posetiocima će davati savete o energetskom balansu i balansiranoj ishrani, meriće im “bodi mas indeks” i telesnu težinu.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak”, gde će crtati i učestvovati u radionicama, kao i „Bolnica za medvediće”, gde mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

Planirano je da se na svakih pola sata na bini smenjuju programi vežbanja namenjeni građanima svih uzrasta, uz učešće velikog broja plesnih i sportskih klubova, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Biće organizovane i degustacije zdravih proizvoda, uz upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.

Glavni promoter manifestacije čiji je slogan „Zdrave navike – zdrava porodica” je dr Nada Macura.

Ulaz na festival je besplatan.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković