Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » NOktobar – Mesec norveške kulture u Srbiji
Mesec norveške kulture u Srbiji - NOktobar

NOktobar – Mesec norveške kulture u Srbiji

Mesec norveške kulture u Srbiji – NOktobar – po prvi put organizuje Norveška ambasada u Beogradu.

Cilj je da naše sugrađanke i sugrađani, mali i veliki, osete i okuse različite elemente norveške kulture, od literature i muzike do filma i kuhinje.

Mesec norveške kulture u Srbiji – program

11-16. oktobar
Nedelja norveškog filma će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1. Otvoriće je poznati norveški filmski kritičar i bivši direktor Norveškog filmskog instituta Jan Erik Holst kao i poznata norveška rediteljka i feministkinja Anja Breien, koja je inače bila i prva žena koja je upisala Filmsku akademiju u Francuskoj. Tokom Nedelje norveškog filma će biti prikazani njeni filmovi u kojima se najviše bavi pravima žena. Breien je još poznata i kao partnerka Torvalda Stoltenberga, norveškog diplomate, političara i bivšeg prvog sekretara Norveške ambasade u Beogradu.

17. oktobar
Delikatesni ponedeljak u Kulturnom centru „Grad“ na kome će zaposleni iz Ambasade Norveške kuvati i služiti posetioce tradicionalnim norveškim jelom Fårikål (jagnjetina u kupusu). Ko kaže da se u Norveškoj jede samo losos? Oktobar je mesec fårikåla kada se svi Norvežani i Norvežanke hrane kao što su se i njihovi siromašni preci, farmeri.

23-30. oktobar
Čuveni norveški pisci Erlend Lu (Geopoetika) i Svein Monnesland (Prometej) dolaze na Beogradski sajam knjiga. Ukoliko želite posvetu svog omiljenog pisca – posetite Sajam.

23-30. oktobar
Tri norveška filma za decu će biti prikazana na Kids Fest – festivalu dečjeg filma u Dvorani Doma sindikata.

26-30. oktobar
Dva velika imena norveške džez scene, Tord Gustavsen i All Included, dolaze na Beogradski džez festival koji će se održati u Domu omladine Beograda.

29. oktobar
All Included na bis na 17. Međunarodnom džez festivalu u Kragujevcu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.