Naslovna » Blog » Daedalus Adventure » Konačno na startu: Herceg Novi
Daedalus Adventure: Herceg Novi (foto: Bojan Aleksić)
Daedalus Adventure: Herceg Novi (foto: Bojan Aleksić)

Konačno na startu: Herceg Novi

Bliži se kraj našem predputovanju oko sveta. U ranim jutarnjim septembarskim časovima uplovljavamo u Herceg Novi.

Odlazimo pravo na carinu da se prijavimo, a zatim u gradsku luku Skver. Herceg Novi će nam biti domaćin nedelju dana. Potrebno je da izvršimo neke popravke na brodu i da obnovimo zalihe hrane – čekaju nas grčka ostrva.

Francusku smo napustili sa jednim dodatnim jedrom (code zero) koje bi trebalo da bude naše ali iz nekog nama nepoznatog razloga ono je mnogo veće od onoga što odgovara. Dogovor je da ovde predamo jedro a da novo pokupimo u Pireju po dolasku sredinom meseca.

Herceg Novi – Beograd – Herceg Novi

Daedalus Adventure: Herceg Novi (foto: Bojan Aleksić)

U Herceg Novom se još mogu sresti turisti kako na plažama tako i uveče u gradu. Nedaleko od Herceg Novog pravi se i velika marina Porto Novi koja bi trebala da pojača turističke potencijale ovog dela Crne Gore.

Da ne širim priču o Herceg Novom – sve znate… Iskoristio sam priliku da „skoknem“ i do Beograda. I o tom gradu sve znate…

Prilikom odlaska iz Herceg Novog, pored Damjanove porodice i prijatelja na ispraćaj su došli predstavnici grada kao i nekoliko novinara. Predstavnici grada ovom prilikom su nam uručili male poklone i kao i svi prisutni poželili su nam mirno more tokom plovidbe.

Naravno, svratili smo do Tivta, odnosno Porto Montenegra da sipamo gorivo, kupimo neke sitnice. Nastavili smo dalje prema Krfu…

I tako je zvanično počelo naše putovanje oko sveta!

(Kao što smo već pomenuli, objavljujemo tekstove sa zakašnjenjem zbog bezbednosti Bojana i Damjana!)

Daedalus Adventure - mapa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.