Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kad ponestane ideja: Šta obući u novogodišnjoj noći
Mašna od satena kao jednostavna ideja
Mašna od satena kao jednostavna ideja

Kad ponestane ideja: Šta obući u novogodišnjoj noći

Imate sasvim dovoljno vremena da realizujete neku od ideja, koje dizajneri predlažu kao brza rešenja za glamurozan i originalan izgled u novogodišnjoj noći.

Odabrali smo one koje su jednostavne, kreativne, ne preterano skupe, a istovremeno dovoljno interesantne da privuku pažnju. Ideje su namenjene damama, ali pojedine detalje oba pola mogu da iskoriste kao deo svoje odevne kombinacije.

Kad je obuća u pitanju, u ženskoj modi ponovo su „in“ platforme i „debele“ blok štikle. Cipele i sandale sa visokim tankim potpeticama mogu potpuno da upropaste vaš provod, posebno ako ih ne nosite često i niste dovoljno spretni prilikom plesa. Uz primerenu odeću (na primer retro) grube cipele sa platformom mogu da budu dobro rešenje. Ukoliko nemaju suviše detalja možete i da ih za novogodišnju noć ukrasite.

Jednobojni pliš se predlaže i za ovogodišnji doček. Haljine na preklop, duge suknje sa dubokim šlicem sa strane, bogato nabrane tunike… Najbolji vodič treba da bude vaša linija – pliš dobro stoji svakoj silueti, ali u kroju je tajna. Isprobajte različite modele, potražite savet krojačice, pretražite internet.

Odlična ideja je da, zaista, jedan komad garderobe ili nakita zablista – ili bukvalno, ili tako što će biti toliko originalan da će sva pažnja biti usmerena na njega. Ogromne bogate minđuše uz svedeni autfit, kratke pantalone neobične boje kombinovane sa crnom garderobom i obućom…

Sledeći predlog su rese, koje su se vratile prethodnih godine „u velikom stilu“ na modne piste. Pošto novogodišnja noć podrazumeva ples i mnogo kretanja, rese na haljini, topu, bluzi, rukavima, nogavicama… imaju poseban efekat. Mogu se postaviti i na postojeći komad garderobe, u nekoliko slojeva, i potpuno ga transformisati.

Imitacija perja takođe je veoma efektna, iskorišćena za dekorisanje nakita, asesoara, odeće, obuće…

Imajte na umu da možete zasijati i bez šljokica i štrasa, što jedan broj dizajnera savetuje. Razmislite o satenu i svili, posebno crnoj. Pantalone mogu da budu široke, haljina sa jednim ramenom otvorenim, ili uz vrat… Možere da odaberete i samo jedan satenski detalj, na primer veliku mašnu koju ćete vezati oko struka (partner može da ima leptir-mašnu od identičnog materijala u istoj, posebno odabranoj boji).

Neobičan efekat možete da postignete i ako odaberete belu boju za kompletnu garderobu, sa jednim crnim detaljem.

Dobra ideja je i otvor neobičnog oblika i na neuobičajenom mestu – jednoj nogavici, leđima, jednom rukavu…

Razmislite o plisiranom komadu odeće.

***

Evo i par važnih napomene za kraj…

Ideje koje prihvatite treba da budu u skladu sa vašim stilom. Poruka koju, uobičajeno, šaljete svom okruženju izborom garderobe, i u novogodišnjoj noći ostaje ista, samo vaša.

Imperativ je, takođe, da garderoba bude udobna i upotrebljiva za još neku priliku u godini i godinama koje dolaze.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković

Jedan komentar

  1. Meni je ovo jedinstvena prilika da obucem nesto toliko neobicno, sto bi bilo precudno za neku drugu priliku, tako da masti na volju!