Pastrmka sa medom je savršena kombinacija slatkog i slanog. Med joj daje karamelizovanu teksturu i sladak ukus, dok maslinovo ulje i beli luk ostavljaju predivnu aromu koja odlično ide uz ribu.
U nastavku ćemo sa vama podeliti recept za pastrmku sa medom koji je jednostavan za pripremu, a vaši ukućani će jedva čekati da je ponovo spremite za ručak ili večeru.
Od sastojaka će vam biti potrebne dve ili više pastrmki, u zavisnosti od težine ribe i broja obroka, zatim dve kašike meda, dve kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, dva čena belog luka sitno iseckana ili izgnječena, so i biber po ukusu i sveži peršun za posipanje na kraju. Količinu sastojaka prilagodite količini ribe.
Pastrmku uvek možete da pronađete u marketu Plus Cash&Carry u TC Zmaj u Zemunu, po najpovoljnijoj ceni na tržištu. Takođe, ovde potražite i ostale potrebne sastojke.
Pastrmka sa medom – spremanje…
Kada ste nabavili sve sastojke, vreme je da počnete sa pripremom…
Uključite rernu na 200°C da se greje, a za to vreme stavite pastrmku u posudu za pečenje i posolite i pobiberite.
U činiji pomešajte sve sastojke, a zatim dobro premažite ribu dobijenom smesom sa svih strana. Ubacite pastrmke u rernu i pecite ih najmanje 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Vreme pečenja zavisi od rerne i jačine struje, a da li je riba gotova uvek možete da proverite zabadanjem viljuške. Ako se meso lepo odvaja, znači da je pečeno.
Jelo poslužite toplo uz grilovano povrće ili prilog po želji.
(danubeogradu.rs)

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.