Naslovna » Izlasci » Sport » Svetski dan snoubordinga

Svetski dan snoubordinga

U nedelju, 18. decembra od 18.00 do 20.00, ispred Supermarketa (Višnjićeva 10) biće obeležen Svetski dan snoubordinga.

U organizaciji Red Bulla i Udruženja Freestylera na terasama ispred Supermarketa biće postavljeni specijalno pripremljeni gelenderi i mini skok na kojima će najbolji snouborderi iz cele regije pokazati šta znaju. Posle uvodnog programa, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) biće organizovana premijera filma „The Art of Flight“. Broj ulaznica za premijeru je ograničen na 550.

Sportski akcioni film predstaviće snoubordera Trevisa Rajsa, sa ekipom najboljih vozača na svetu. Reditelj Kurt Morgan snimao je film sa najsavremenijom, specijalno dizajniranom opremom. Pojavljuju se velikani ovog sporta – Džon Džekson, Mark Lendvik, Nikolas Miler, Džejk Bluvelt, Pet Mur, Džeremi Džons i drugi. Zajedno otvaraju nove planinske zone i krstare po neistraženim vrhovima.

– Kroz potpunu posvećenost svih vozača u stvaranje ovog filma, u mogućnosti smo da vam pokažemo na najverodostojniji način kako je izgledalo putovati na neka od najudaljenijih mesta na planeti u potrazi za dinamičnim terenom i uslovima – kaže Rajs.

Pristupom bez presedana koji je omogućila neobična kamera i uglovi snimanja, publika će definitivno podeliti ovaj doživljaj. Brain Farm Cinema zabeležila je dramatičnu lepotu kulture, divljine i naravno snouboringa u svom arsenalu filmske tehnologije i opreme koji se stalno šire. Neverovatni trikovi i hrabrost ovih momaka će skroz promeniti pravac snoubord industrije. (danubeogradu.rs)

[box_dark]Suština ovog događaja je da pokaže široj javnosti energiju i zadovoljstvo bavljenja snowboardingom kroz različite zimske aktivnosti svugde u svetu. Udruženje Fristajlera će biti jedini predstavnik Srbije u 2011. tako što će specijalno za taj dan uz pomoć Red Bulla i Quicksilvera napraviti veliki snežni party u centru Beograda. Kao i prethodnih godina očekuje vas sneg, gelender, skok, demo vožnja, dobra muzika i after party u klubu Plastic.
Do sada Svetski dan snouboardinga ima više od 130 prijavljenih događaja u 33 zemlje širom sveta.[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.