Naslovna » Izlasci » Shopping » Detaljna analiza Magic 4 Lite 5G
Pametni telefon srednje klase: Honor Magic 4 Lite 5G
Pametni telefon srednje klase: Honor Magic 4 Lite 5G

Detaljna analiza Magic 4 Lite 5G

Jedan od Honor-ovih najnovijih pametnih telefona, Magic 4 Lite 5G, proizveden je u Kini. To je telefon srednje klase po pristupačnoj ceni.

Telefon ima IPS LCD od 6,81 inča, a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 680G čipset. Uređaj ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Krasi ga postavka četvorostruke kamere na zadnjoj strani i 16MP selfie kamera na prednjoj strani. Telefon radi na Magic UI 4.2 (zasnovan na Androidu 11).

Performanse i brzina Magic 4 Lite 5G

Performanse su među glavnim prodajnim kvalitetima Magic 4 Lite 5G. Snapdragon 680G čipset je procesor srednje klase koji pruža odlične performanse za svakodnevnu upotrebu.

Sa lakoćom može da se nosi sa multitaskingom, igranjem i drugim intenzivnim aplikacijama. Kao što je pomenuto, uređaj dolazi sa 6 GB RAM-a, što osigurava besprekoran rad čak i kada više aplikacija radi u pozadini. Osim toga, Adreno 610 GPU telefona pruža glatku grafiku i podržava visokokvalitetno igranje.

Magic 4 Lite 5G podržava 5G povezivost, što znači da korisnici mogu da uživaju u velikim brzinama interneta i nižoj latenciji. Uz 5G, korisnici mogu da preuzimaju velike datoteke, da postavljaju ili gledaju visokokvalitetne videozapise i igraju online igrice bez zastoja. Telefon podržava Wi-Fi 6, koji nudi brže i stabilnije Wi-Fi veze.

Karakteristike kamera Magic 4 Lite 5G

Magic 4 Lite 5G ima konfiguraciju sa četiri kamere na zadnjoj strani koja se sastoji od glavne kamere od 64 MP, ultraširokougaone kamere od 8 MP, makro kamere od 2 MP i senzora dubine od 2 MP.

Primarna kamera daje odličan kvalitet slike s oštrim detaljima, preciznim bojama i dobrim dinamičkim rasponom. Ultraširokougaona kamera snima prostranije predele, dok je makro kamera idealna za snimke izbliza. Senzor dubine pomaže u stvaranju „bokeh“ efekta za portrete.

Aplikacija kamere na telefonu ima razne karakteristike, uključujući noćni način rada, portretni način rada, HDR i drugo. Uređaj podržava 4K video snimanje i ima elektroničku stabilizaciju slike (EIS) kako bi videozapisi bili stabilni.

Prednja kamera je senzor od 16 MP koji daje dobar kvalitet slike za selfije i video pozive. Osim toga, aplikacija za kameru ima i funkcije kao što su mod lepote, portretni mod i još mnogo toga.

Trajanje baterije i punjenje Magic 4 Lite 5G

Magic 4 Lite 5G ima bateriju od 4800 mAh, pristojne veličine za uređaj srednje klase. Telefon može da izdrži ceo dan uz umerenu upotrebu, uključujući pregledanje weba, društvene medije i igranje. Uređaj takođe podržava 66W brzo punjenje, koje može da napuni bateriju od 0% do 70% u 30 minuta. Međutim, telefon ne podržava bežično punjenje.

Cena i dostupnost Magic 4 Lite 5G

Pametni telefon srednje klase: Honor Magic4 Lite 5G

Magic 4 Lite 5G dostupan je na odabranim tržištima, uključujući Kinu i Evropu. Cena uređaja je oko 360 evra, što je razumno za pametni telefon srednje klase s 5G vezom. Osim toga, telefon dolazi u dve boje: Space Silver i Midnight Black.

Magic 4 Lite 5G – poređenje sa drugim 5G pametnim telefonima

Magic 4 Lite 5G u trci je sa drugim pametnim telefonima srednje klase sa 5G vezom, kao što su OnePlus Nord i Xiaomi Mi 10 Lite.

OnePlus Nord ima nešto bolji procesor i 90Hz osveženje ekrana, ali je i skuplji od Magic 4 Lite 5G. Xiaomi Mi 10 Lite ima bolju kameru, ali je i skuplji od Magic 4 Lite 5G. Generalno, Magic 4 Lite 5G ima dobre proporcije performansi, kamere i cene.

Za i protiv Magic 4 Lite 5G

Za:

  • Dobra funkcionalnost za svakodnevnu upotrebu
  • 5G povezivost za veće brzine interneta
  • Odlična postavka kamera za tu cenu
  • Dugotrajna baterija s brzim punjenjem
  • Pristupačna cena za uređaj srednje klase

Protiv

  • Nema bežično punjenje
  • Ograničena dostupnost na nekim tržištima
  • Nema ocenu otpornosti na vodu ili prašinu

Zaključak

Magic 4 Lite 5G je odličan pametni telefon srednje klase koji ima vrhunske karakteristike po pristupačnoj ceni. Daje odlične performanse, 5G povezivost i dobru postavku kamere za tu cenu. Uređaj ima dugotrajnu bateriju koja se brzo puni i savršena je za svakodnevnu upotrebu.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.