Naslovna » BG špijun » Karavan „Izađi mi na teglu“ – kvalifikaciona takmičenja u Vojvodini
Izađi mi na teglu - 10. sezona
Izađi mi na teglu - 10. sezona

Karavan „Izađi mi na teglu“ – kvalifikaciona takmičenja u Vojvodini

Jubilarni, deseti po redu, karavan „Izađi mi na teglu“, posle prvog kvalifikacionog takmičenja u Merošini, seli se u Vojvodinu.

Nastavlja se potraga za najboljim majstorima ajvara u Srbiji.

Prvi grad u kome će se Vojvođani oprobati u pravljenju „srpskog kavijara“ je Kikinda, gde će u četvrtak, 7. septembra, biti održano kvalifikaciono takmičenje. Narednog dana, 8. septembra, karavan na kratko izlazi iz Vojvodine da bi pružili priliku meštanima Požarevca i okoline da pokažu svoje umeće, a Kanjiža će biti domaćin karavana 9. septembra.

Posle kratke pauze, 14. septembra, domaćin karavana će biti Zrenjanin, a Bačka Topola je poslednja na spisku gradova u Vojvodini gde će kvalifikaciono takmičenje biti održano 24. septembra.

Svi zainteresovani građani još mogu svoje ekipe da prijave za takmičenje u navedenim gradovima, a sve informacije o načinu prijave ekipa mogu dobiti preko društvenih mreža manifestacije „Izađi mi na teglu“.

Organizatori karavana svim učesnicima obezbeđuju kompletno opremljen takmičarski štand, šporet Smederevac, potrebnu količinu paprike, drva, tegle, ulje, šećer i so, a takmičari treba da ponesu samo svoj pribor za pripremanje ajvara.

Izađi mi na teglu - u Zrenjaninu 2022. (foto: Jovana Stefanović)
Izađi mi na teglu – u Zrenjaninu 2022. (foto: Jovana Stefanović)

Takođe, organizatori su se pobrinuli i da takmičenje protekne u dobrom raspoloženju, pa će u svakom gradu biti organizovan i celodnevni zabavni program, uz nagradne igre za koje su nagrade obezbedili dugogodišnji prijatelji karavana.

Ajvar će ocenjivati stručni žiri, a tri najbolje ekipe u svakom gradu dobijaju vredne nagrade, dok se pobednik kvalifikuje u finalno takmičenje koje će biti održano 7. oktobra u Beogradu.

U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su čak četiri puta odnele ekipe iz Vojvodine, i to ekipe iz Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže i Kikinde, što dokazuje da su Vojvođani vrsni majstori ajvara. (danubeogradu.rs / Orbis Communications)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.