Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 29. april – 3. maj 2024.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 29. april – 3. maj 2024.

Ovo je vremenska prognoza od 29. aprila do 3. maja 2024: posle tri dana sunčanog i toplog vremena, uslediće promena vremena koja će doneti kišu.

Biometeorološka prognoza: biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na većinu hroničnih bolesnika, izuzev kardiovaskularnih kojima se savetuje izvestan oprez. U košavskom području neophodna je dodatna pažnja kod nervno labilnih osoba. Moguće su glavobolјa i nesanica. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.30 / 19.41; UV indeks: 7 – visok;
  • (utorak) 5.29 / 19.42; UV indeks: 6 – visok;
  • (sreda) 5.27 / 19.43; UV indeks: 6 – visok;
  • (četvrtak) 5.26 / 19.45;
  • (petak) 5.24 / 19.46.

U ponedeljak tokom celog dana sunčano i veoma toplo. Duvaće jači jugoistočni ili istočni vetar. Biće do 28 °C, u toku noći oko 15 stepeni.

Ako putujete van Beograda… u ponedeljak i utorak preovlađivaće sunčano sa najvišom temperaturom od 24 do 29 °C. Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će u Podunavlјu, Pomoravlјu i na jugu Banata povremeno biti i olujni.

U sredu, 1. maja, u južnim, zapadnim i u delovima severne i centralne Srbije, a od četvrtka, 2. maja, i u ostalim krajevima promenlјivo i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima s grmlјavinom uz postepeni pad dnevne temperature (oko 23 °C).

U utorak tokom celog dana pretežno sunčano uz jaku košavu. Temperatura će biti od 14 do 26 °C.

U sredu pre podne sunčano, popodne promenljivo oblačno. Duvaće jak jugoistočni vetar. Uveče se očekuju padavine u pojedinim delovima Beograda. Temperatura će biti od 13 do 25 °C.

U četvrtak promenljivo oblačno vreme, sa povremenom kišom uglavnom u popodnevnim i večernjim satima. Temperatura od 14 do 23 °C. Jaka prepodnevna košava „smiriće se“ do večeri.

U petak će biti oblačno sa povremenom kišom tokom celog dana. Tempereatura od 13 do 23 stepena. Duvaće slab jugozapadni vetar.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.