Naslovna » Izlasci » Festivali » 41. FEST počinje u petak, 22. februara
Majkl Medsen - Pored puta

41. FEST počinje u petak, 22. februara

U petak, 22. februara, 41. FEST, Međunarodni filmski festival u Beogradu, otvoriće proslavljeni američki glumac Majkl Medsen i biće počasni gost zabave povodom otvaranja festivala.

Medsen je snimio niz filmova, od kultnih do velikih blokbastera. Ipak, najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnog, kod nas obično opisivanog, žestokog momka u žanrovski sličnim filmovima kao što su: mister Blond u filmu „Ulični psi“ Kventina Tarantina, ali i kao glava mafijaške porodice u filmu „Doni Brasko“, zatim okrutni pripadnik specijalnih operativnih jedinica u filmu „Vrsta“, kao i smrtonosni Sajvajnder u Tarantinovom „Kill Bill 2“.

U Beograd Medsen dolazi s ulogom u filmu “Pored puta” (Along the Roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca. Braća Lisinac, Kruševljani inače, takođe će se pokloniti publici FEST-a. U filmu igra i Lazar Ristovski, naravno, Srbina koji je otišao u Ameriku da ostvari isto što ovim filmom braća Lisinac i jesu: „američki san“.

Pročitajte i…
41. FEST od 22. februara do 3. marta: Priprema, pozor, FEST!
Krugovi”
Mjuzikl “Jadnici”
“Hičkok”
Kako sreća hoće

Ovogodišnji FEST obeležiće izuzetno bogat program koga karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi. O izuzetnom programu govori, pored filmova koji su se već potvrdili nagradama na festivalima prošle godine i nekoliko ostvarenja koji su ozbiljni kandidati u trci za ovogodišnjeg Oskara.

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – „Ljubav“ Mahaela Hanekea. Film je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju.

Karata ima i dalje za sve filmove na blagajnama dvorana: Sava centra, Doma omladine, Dvorani KCB, bioskopa Fontana i Kinoteke. Karte se prodaju isključivo na blagajnama dvorana u kojima se filmovi prikazuju. (danubeogradu.rs)