Praznični odmor - dobro raspoloženje
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Praznični odmor i dobro raspoloženje

Praznični odmor i dobro raspoloženje

Od praznika mnogo očekujemo, pa treba odmah naglasiti da smo za dobro raspoloženje, lepe uspomene, odmor i zadovoljstvo, u najvećoj meri sami odgovorni.

Kako onda organizovati slobodno vreme na način da se u njega smesti sve željeno, a izbaci ono nepoželjno – stres, iscrpljenost, dosada… Evo jednostavnih saveta.

Ne provodite vreme u suvišnim poslovima…

🎈 Principi upravljanja vremenom veoma su važni. Za pripremu i praznične dane obavezno napravite spisak onoga što morate, što ne morate i što želite da uradite i, što je još važnije, onoga što morate, što ne morate i što želite da kupite.

🎈 Uštedite vreme tako što ćete obavljati samo najvažnije poslove, jedan po jedan, i kupovati samo ono što vam zaista treba, u jednom ili maksimalno dva odlaska u prodavnicu. (Šetnja Beogradom i kupovina novogodišnjih sitnica ovde nije uključena.)

Praznični odmor - dobro raspoloženje

🎈 Nemojte planirati baš svaki trenutak – pravite pauze, odmorite se i opustite onako kako sami želite.

🎈 Sigurno ćete biti u iskušenju da čitav dan nešto grickate – nemojte to činiti. Isplanirajte obroke onako kako ih inače konzumirate.

🎈 Naučite da učtivo kažete „ne“ za neplanirane posete i aktivnosti. Odložite to ljubazno za neki dan posle praznika.

Praznični odmor - dobro raspoloženje

… ni u dosađivanju

Ukoliko imate problem sa prazničnom dosadom, nemojte biti lenji – slobodni dani će brzo proći, a zatim ćete sebi prebacivati da ih niste iskoristili na pravi način.

🎈 Napravite tortu ili plej-listu omiljene muzike, naučite nešto novo (uz YouTube, na primer), otiđite na plivanje, detaljno raspremite sobu, automobil, napravite novi raspored u stanu…

🎈 Setite se osoba sa kojima se dugo niste čuli. Odlična je prilika da ih pozovete i čestitate im praznike – sigurno ćete jedni o drugima saznati nešto novo. Priredite nekome iznenađenje – na vama je da izaberete ko će to biti i kakvo će ono biti.

🎈 Kupite za kuću nešto novo, funkcionalno i lepo.

Praznični odmor - dobro raspoloženje

🎈 Odigrajte sa ukućanima nekoliko partija igre koju godinama niste igrali ili organizujte mini-turnir i pozovite nekoliko prijatelja.

🎈 Isključite na jedan dan kompletnu tehnologiju – od televizora do kompjutera i mobilnog telefona i posvetite se drugim aktivnostima (oprošteno vam je ako tog dana uključite neki uređaj da bi posetili www.danubeogradu.rs!).

🎈 Posetite mesto u Beogradu na kojem nikada niste bili.

🎈 Proverite radno vreme, a zatim obiđite postavku u muzeju ili galeriji u delu grada u koji ne odlazite često.

🎈 Ili jednostavno čitajte neku veoma interesantnu knjigu – iako zvuči kao hiljadama puta ponavljan savet ovo uvek, ali baš uvek, pomaže.

🎈 Svako vežbanje i fizička aktivnost na otvorenom daju kao rezultat dobro raspoloženje.

🎉 Uživajte! U suncu, u kiši, u mrazu, u magli… U Beogradu!

🎅 Srećni praznici! 🎆

Praznični odmor - dobro raspoloženje