Naslovna » Izlasci » Festivali » 12. Kids Fest: Predstavljamo sve filmove
Kids Fest: Trolovi

12. Kids Fest: Predstavljamo sve filmove

Popularni Dečiji filmski festival Kids Fest biće održan od 23. do 30. oktobra, a sada predstavljamo sve filmove.

Više o festivalu kao i repertoare svih bioskopa u kojima će Kids Fest biti održan pogledajte na OVOM LINKU.

12. Kids Fest otvaraju „Trolovi“, a na festivalu će biti prikazano 20 filmova raspoređenih u dva programa – za najmlađe gledaoce i za tinejdžere. Većina filmova je sinhronizovana na srpski jezik.

Filmovi koji će biti prikazani su iz Norveške, Belgije, Holandije, Francuske, Češke…

12. Kids Fest – filmovi

Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

»»» Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu
Više o filmu pročitajte OVDE.

 

Snupi i Čarli Braun: Film o klinjama

»»» Snupi i Čarli Braun: Film o klinjama 3D
Više o filmu pročitajte OVDE.

 

Kung fu panda 3

»»» Kung fu panda 3 3D
Više o filmu pročitajte OVDE.

 

Ledeno doba: Veliki udar 3D

»»» Ledeno doba: Veliki udar 3D
Više o filmu pročitajte OVDE.

 

»»» Trolovi 3D
Sinhronizovano. Žanr: animirani film. Preporučeni uzrast: 4+. Originalni naziv: Trolls. Režija: Mike Mitchell. Država i godina proizvodnje: SAD / 2016. Trajanje: 84 minuta.
Kada Maka, optimistična i vesela princeza Trolova, započne opasnu misiju spašavanja svojih najboljih drugara od gladnih Bergena, dolazi do toga da moli Zakerala za pomoć, gradskog ekcentrika – pesimističkog realistu koji želi princezi da dokaže da svet nisu kolačići i duge. Njih dvoje će se zajedno upustiti u avanturu koja će ih odvesti van sveta koji im je poznat.

 

Alvin i veverice: Velika avantura

»»» Alvin i veverice: Velika avantura
Više o filmu pročitajte OVDE.

 

Avril i neverovatni svet

»»» Avril i neverovatni svet
Titlovano. Žanr: animirani, avantura, komedija. Preporučeni uzrast: 12+. Originalni naziv: Avril et le monde truqué. Režija: Christian Desmares, Franck Ekinci. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2015. Trajanje: 105 minuta.
Pariz, godina 1941. Porodica naučnika na pragu je pronalaska moćnog seruma nepobedivosti kada roditelji iznenada bivaju misteriozno oteti ostavljajući iza sebe svoju maloletnu ćerku Avril. Deset godina kasnije, iznenada će se naći u centru bizarne zavere. Zajedno s mačkom Darvinom i svojim pouzdanim prijateljem, Avril kreće u potragu…

 

Odiseja

»»» Odiseja
Titlovano. Žanr: avantura, biografski. Preporučeni uzrast: 12+. Originalni naziv: L’Odyssée. Režija: Jérôme Salle. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2015. Trajanje: 122 minuta.
Godine 1948. Žak Iv Kusto, njegova supruga i dva sina žive idilično, u lepoj kući sa pogledam na Sredozemno more. Ali Žak žudi za avanturom. U tome će mu pomoći pronalazak specijalne ronilačke opreme sa kojom može da diše pod vodom i zahvaljujući kojoj otkriva novi svet. Sada, taj svet želi da istraži i spreman je da žrtvuje sve.

 

Leto za velike stvari

»»» Leto za velike stvari
Titlovano. Žanr: komedija, drama, porodični. Preporučeni uzrast: 12+. Originalni naziv: Once I Was Beehive. Režija: Maclain Nelson. Država i godina proizvodnje: SAD / 2015. Trajanje: 119 minuta.
Godinu dana posle smrti svog muža, majka tinejdžerke Lejn se udaje za drugog čoveka i to Mormona. Tokom njihovog medenog meseca Lejn ostaje sa njegovom porodicom koja je odvodi u kamp zajedno sa ostalim devojkama Mormonkama. Da li će joj nova okolina pomoći da se pomiri sa smrću svog oca i pronađe svoj mir?

 

Bela i Sebastijan - Avantura se nastavlja

»»» Bela i Sebastijan – Avantura se nastavlja
Titlovano. Žanr: avantura, porodični. Preporučeni uzrast: 8+. Originalni naziv: Belle et Sébastien, l’aventure continue. Režija: Christian Duguay. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2015. Trajanje: 97 minuta.
Ovo je nastavak filma „Bela i Sebastijan„. Septembar, 1945. Sebastijan nestrpljivo čeka na povratak svoje prijateljice Angeline, koju nije video dve godine. Kada sazna da se avion u kome se ona vraala do svog malog sela, nesrećno srušio u planinama, Sebastijan kreće u neustrašivu pustolovinu sa svojom vernom Belom, kako bi pomogao drugarici za koju veruje da je sigurno dobro…

 

Čovečuljak

»»» Čovečuljak
Titlovano. Žanr: komedija, fantazija. Preporučeni uzrast: 10+. Originalni naziv: Malý pán. Režija: Radek Beran. Država i godina proizvodnje: Češka, 2015. Trajanje: 84 minuta.
U maloj kući ispod brega, živeo je jedan Čovečuljak koji je vodio običan život dok jednog dana nije usnio neobičan san. U snu je video kućicu sa čudnovatim znakom i porukom: „Ovde ćeš pronaći ono što ti je nedostajalo“. Nije časio ni časa, već je hitro krenuo na put prepun vragolasto teških zadataka…

 

Čudovištance Moli

»»» Čudovištance Moli
Sinhronizovano. Žanr: animacija, avantura, porodični. Preporučeni uzrast: 4+. Originalni naziv: Molly Monster. Režija: Ted Sieger. Država i godina proizvodnje: Švajcarska / 2016. Trajanje: 70 minuta.
Čudovištance Moli jedva čeka da se beba čudovište izlegne iz jajeta. Ali Molini roditelji prvo moraju otići na ostrvo s jajima kako bi sačekali da se prinova izlegne. Otkrivši da su roditelji zaboravili da ponesu njen poklon za bebu, Moli brzo kreće za njima…

 

Solan i Ludvig: Velika trka za sirom

»»» Solan i Ludvig: Velika trka za sirom
Sinhronizovano. Žanr: komedija, fantazija. Preporučeni uzrast: 4+. Originalni naziv: Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa. Režija: Rasmus A. Sivertsen. Država i godina proizvodnje: Norveška / 2015. Trajanje: 78 minuta.
Pošto se takmičenje završilo nerešenim rezultatom, dva suparnička sela, Flaklipa i Slidre – donose odluku da ponovo, posle dugog perioda, pokrenu tradicionalno takmičenje u pravljenju sira. Hvalisava ptica Solan, nervozni jež Ludvig i pronalazač mekog srca Reodor, veruju da će udruženim snagama izaći kao pobednici iz ovog avanturističkog okršaja.

 

Sa vrha sveta

»»» Sa vrha sveta
Sinhronizovano. Žanr: drama, porodični. Preporučeni uzrast: 8+. Originalni naziv: Long Way North. Režija: Rémi Chayé. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2016. Trajanje: 81 minut.
U ovoj čarobnoj i epskoj animiranoj avanturi, petnaestogodišnja ruska aristokratkinja Saša kreće na uzbudljivo i neustrašivo putovanje ka Severnom polu u potrazi za svojim dedom, poznatim istraživačem koji je dizajnirao veličanstveni brod, ali se nikada nije vratio sa svoje ekspedicije.

 

Pat i Mat

»»» Pat i Mat
Bez dijaloga. Žanr: komedija, fantazija. Preporučeni uzrast: 4+. Originalni naziv: Pat & Mat The Film. Režija: Marek Beneš. Država i godina proizvodnje: Češka / 2016. Trajanje: 84 minuta.
Pat i Mat su 40 godina jedan drugom bili najbolje komšije. Sada su odlučili da se osvrnu na svoj ludi život. Šta može biti bolje od kućnog filma na 35-milimetarskoj traci na kojoj su zabeleženi brojni trenuci iz njihovog svakodnevnog života?

 

Plovidba kroz vreme: Put života

»»» Plovidba kroz vreme: Put života
Sinhronizovano. Žanr: dokumentarni. Preporučeni uzrast: 10+. Originalni naziv: Voyage of Time: Life’s Journey. Režija: Terrence Malick. Država i godina proizvodnje: SAD / 2016. Trajanje: 90 minuta.
Pravo uživanje za sve ljubitelje fantastičnih filmskih pokretnih slika, snažnih vizuelnih prikaza u režiji čuvenog Terensa Malika. Malik je američki filmski režiser, scenarista i producent, koji je radio više od 30 godina na ovom dokumentarnom filmu. On je napisao i režirao ovo ostvarenje koje slavi Zemlju – od rođenja univerzuma do njegovog konačnog raspadanja.

 

Ptice selice

»»» Ptice selice
Titlovano. Žanr: drama, porodični. Preporučeni uzrast: 8+. Originalni naziv: Les oiseaux de passage. Režija: Olivier Ringer. Država i godina proizvodnje: Belgija / 2016. Trajanje: 84 minuta.
Kada ti je rođendan 29. februara baš je glupo, a čini se još gorim kada dobiješ pačije jaje na poklon. Međutim, kada se iz jajeta izlegne slatko malo pače, desetogodišnja Keti i njena drugarica Margo jarko žele da ga čuvaju. Ali roditelji male Margo su baš protiv toga. Da bi sprečile da pače ne postane hrana, njih dve kreću na uzbudljivu avanturu…

 

Mali traktor Fergi

»»» Mali traktor Fergi
Sinhronizovano. Žanr: porodični, igrani. Preporučeni uzrast: 4+. Originalni naziv: Gråtass – gøy på landet! Režija: Peder Hamdahl Næss. Država i godina proizvodnje: Norveška / 2016. Trajanje: 77 minuta.
Na prvi pogled, Fergi je poput ostalih sivih traktora na selu. Čini nam se da se uopšte ne razlikuje od ostale legendarne „braće“, čuvene loze Ferguson traktora. Ipak, Fergi je veoma poseban. Verovali ili ne, on ima toplo srce koje kuca za njegove prijatelje. Učiniće sve da pomogne svom drugaru, dečaku Gevinu, pa tako jednog dana zajedno kreću u misiju…

 

Gospodin Žaba

»»» Gospodin Žaba
Titlovano. Žanr: porodični, fantazija. Preporučeni uzrast: 6+. Originalni naziv: Meester Kikker. Režija: Anna van der Heide. Država i godina proizvodnje: Holandija / 2016. Trajanje: 86 minuta.
Ovo je jedno standardno odeljenje, sa normalnim učenicima i sasvim običnim učiteljem. Ali, da li je baš tako? Život učenika dobija potpuno drugačiji smisao, kada otkriju da se njihov učitelj pretvara u žabu! Srećom, jedna učenica voli vodozemce i uradiće sve kako bi zaštitila učitelja od ostalih opasnih životinja…

 

Naš svet

»»» Naš svet
Titlovano. Žanr: drama. Preporučeni uzrast: 10+. Originalni naziv: U-Ri-Deul. Režija: Ga-eun Yoon. Država i godina proizvodnje: Južna Koreja / 2016. Trajanje: 95 minuta.
Prijateljstvo između desetogodišnje Sun i nove devojčice Džije kreće da se raspada kada Džija shvati da se Sun ne uklapa u društvo u školi zbog svog siromašnog porekla. Ova dirljiva priča koja savršeno oslikava realnost i svet u kome vlada zakon jačega, podseća na značaj prijateljstva i lojalnosti koje deci i ljudima daju snagu da se suprotstave nepravdi i nasilju.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.