Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Budite atraktivni ovog proleća
Budite atraktivni u Beogradu!

Budite atraktivni ovog proleća

Da li ste spremni da prihvatite činjenicu da je atraktivnost unutrašnja lepota, kao i izazov da baš ovog proleća, u Beogradu, budete atraktivni? Od vas zavisi, a pomalo neočekivani saveti slede.

Atraktivnost, termin koji veoma često upotrebljavamo, nastao je u 14. veku u francuskom jeziku, i značio je splet osobina koje privlače pažnju drugih. Par vekova kasnije dodatno se izdiferencirao – u većini jezika je prihvaćen kao oznaka za prijatnu privlačnost i poželjnost.

A baš ta privlačnost i poželjnost je više od fizičke lepote, idealnih proporcija i na naslovnim stranama promovisanih modela.

Da biste bili atraktivni, dovoljno je da razvijate svoje pozitivne lične osobine i stil, u čemu mogu pomoći sledeći saveti, nešto ređe prisutni u tekstovima koji se bave navedenom temom.

Kvalitetna umetnička muzika (slušanje, izvođenje, komponovanje), na primer, neguje individualnost i sposobnost izražavanja emocija, bitne za atraktivnost. Interesantni su rezultati istraživanja u kojima se osobe uključene u složene muzičke projekte ocenjuju kao atraktivnije. Ne možemo, naravno, svi svirati i stvarati muziku, ali pokušajte da promenite muziku koju slušate i istražite nove pravce – rezultat je najčešće duhovna svežina i opuštenost, koja otklanja brige, regeneriše i čini vas privlačnim.

Budite atraktivni u Beogradu!

Atraktivni – znači: aktivni, duhoviti, otvoreni…

Sport će vas učiniti snažnijim, ne samo oblikovanjem tela. Praktikujte redovne treninge u skladu sa željama, godinama, kondicijom. Važno je da se vežba, a samopouzdanje i dobro raspoloženje, kao posledica osećaja zategnutosti mišića, učiniće da budete atraktivniji.

Vežbajte humor. Učite da budete duhoviti. Gledajte dobre komedije na filmu ili u pozorištu, čitajte slično štivo, trudite se da, najpre sa najbližima, u razgovor unesete komentare koje će vas sve nasmejati. Osobe koje umeju dobro da zabave društvo svojim zapažanjima oduvek su bile ocenjivane kao poželjne, ali i sigurne u sebe, inteligentne…

Okružite se prijateljima i budite im na raspolaganju. Prijatelji imaju pozitivan uticaj na lično zadovoljstvo, a ako mogu da računaju na vas bićete prihvaćeni kao osoba sposobna da neguje dublje odnose.

Isto pravilo važi u krugu kolega, kada se očekuje pomoć i podrška na poslu. Evo još jednog zanimljivog podatka – istraživanja pokazuju da se osobe ocenjuju kao atraktivnije ukoliko se posmatraju u grupi. U pitanju je složen i urođen splet opažanja i reakcija na ponašanje, suviše širok za našu temu.

Budite otvoreni za razgovore na ozbiljne teme. Time ćete vežbati i razvijati svoju ličnost i bolje razumevanje sebe i drugih.
Na kraju, ako vam se čini da prethodni saveti traže nešto više vremena za angažovanje, evo jednog sasvim jednostavnog, koji se može primeniti odmah.

Osmehujte se, iskreno i srdačno, i bićete atraktivni sigurno! Pokažite da ste srećni što je proleće stiglo u Beograd! (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković