Naslovna » Avio karte » Destinacije » Tokio – ispunjava sva očekivanja
Destinacije: Tokio - ispunjava sva očekivanja
Destinacije: Tokio - ispunjava sva očekivanja

Tokio – ispunjava sva očekivanja

Japanska prestonica Tokio zaista jeste grad trešnjinog cveta i parkova, visokih zgrada, visoke mode i visoke tehnologije, nasmejanih, ljubaznih i vrednih Japanaca, rituala i tradicije, tačnosti i umerenosti…

Najnaseljenija metropolitenska oblast na planeti samo na taj način i može da funkcioniše i primi ogroman broj turista koji žele da upoznaju originalnu japansku kulturu, od XVII do XIX veka izolovanu od ostatka sveta.

Tokio – hoteli i atrakcije

Destinacije: Tokio - isunjava sva očekivanja

Tokio nudi najbolje svetske hotelske brendove u kombinaciji luksuza i stakla na desetinama spratova: Shangri-La, Grand Hyatt, Mandarin Oriental, Conrad, Four Seasons…

Među nekoliko stotina hotela su i oni srednje klase, na odličnim lokacijama – Niwa, Sunroute Plaza, Metropolitan, Mercure, Shinagawa Prince…

Tokio toranj je mesto sa kojeg se najbolje može videti koliko je grad veliki. U građevini visokoj 333 metra koja podseća na Ajfelovu kulu nalaze se, osim vidikovaca i Akvarijum, Muzej voštanih figura, restorani…

Muzeji su jedno od obeležja Tokija – veliki Nacionalni muzej sa pet zdanja i japanskim vrtom, Muzej nauke i inovacija, Muzej prirode, Edo, Nezu muzej… samo su neki od njih.

Destinacije: Tokio - isunjava sva očekivanja

Carska palata, rezidencija cara sa vrtovima u čiji se deo može ući, jedna je od najznačajnijih znamenitosti Tokija.

Budistički hram Sensođi, šinto svetilišta Asakusa, hramovi Meiđi i Zođođi posebna su mesta istorije, duhovnosti i tradicije. Poseta ribljoj pijaci Cukiđi i uživanje u poznatim specijalitetima japanske kuhinje u restoranima Tokija je obavezno.

Šoping i provod u toku dana i večeri najbolji su u kvartovima Šibuja, Ginza i Ropongi, a obavezno treba posetiti i veliki zabavni park na veštačkom ostrvu Odaiba, sa neverovatno velikim brojem različitih originalnih trgovačkih i rekreativnih sadržaja, uključujući plažu.

Koliko god pisali o Tokiju, koliko god bio dugačak ovaj tekst, uvek će biti nedorečen…

Destinacije: Tokio - isunjava sva očekivanja

Najbolje vreme za turističku posetu Tokiju je jesen, kada su prosečne temperature oko 25°C. Nešto hladnije proleće se takođe može uzeti u obzir.

Toplo i vlažno leto sa visokim cenama i temperaturama, uz redove ispred muzeja, treba izbegavati, a u zimskom periodu na prosečnih 10°C se ne može uživati u parkovima i vrtovima.

Avio karte Beograd – Tokio

Dan u Beogradu - avio karte - Call Center

Iz Beograda za Tokio, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju. Cena povratne karte je od 600 evra.

Austrian Airlines, za let preko Beča, povremeno ima dobre popuste, pa povratna karta može da košta od 520 EUR.

U zavisnosti od termina leta, mogu se proveriti ponude prevoznika Qatar Airways sa presedanjem u Dohi i Aeroflot sa presedanjem u Moskvi, pošto cena karte može da bude do 70 evra niža.

Putovanje od Beograda do Tokija traje od oko 14 sati preko Beča ili Moskve i od 17 sati preko Abu Dabija.

Međunarodni aerodrom Tokio nalazi se 17 kilometara jugoistočno od grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +8 sati, a u toku letnjeg računanja vremena +7 sati. (danubeogradu.rs)