Naslovna » Izlasci » Pozorište » Peđa Bajović u Domu omladine Beograda

Peđa Bajović u Domu omladine Beograda

U subotu, 10. marta od 20.00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće Peđa Bajović sa programom „S nogu“. Cena ulaznice je 500 dinara.

U okviru regionalne „Stand up Comedy turneje“ nastupiće jedan od pokretača ovog žanra na Balkanu. On će obići osam gradova na prostoru eks-Yu, a onda i Beograd sa originalnim dvosatnim nastupom. Turneja kreće iz Zagreba u četvrtak 1. marta (19.30), da bi na svoj 40. rođendan (12. marta) Bajović turneju završio u rodnom gradu – Bijelom Polju u Crnoj Gori. U međuvremenu, obići će i Mursku Sobotu, Banjaluku, Sarajevo, Mostar, Beograd i Požegu.

– Neki su prestari da bi se sećali one zemlje na „J“, neki su premladi da bi se odatle i mogli ičega sećati. Mi u tzv. srednjim godinama se toga i tada lako prisećamo – priča Peđa Bajović. – Ipak, ovo nije neka nostalgična priča. Ovo je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim „našim prostorima“, u „regiji“ ili „regionu“, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji (kao da postoji sadašnja!) uglavnom – tu smo i sada. Iako razdvojeni, neka od tih svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mesecu, a treći na Marsu i tako dalje… Stand up komedija je priča – o životu. Nije to pričanje viceva ili neka gluma u šaljivim skečevima. To je razgovor komičara i publike, a njihov smeh potvrda je međusobnog razumevanja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.