Naslovna » Izlasci » Aprilski susreti 2024 – tradicionalni festival proširenih medija
Aprilski susreti 2024 (foto: Miljan Sekulić)

Aprilski susreti 2024 – tradicionalni festival proširenih medija

U Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48) od 1. do 3. aprila biće održani Aprilski susreti 2024, tradicionalni festival proširenih medija.

Publiku očekuju izložbe, koreografije, performansi, video instalacije, instalacije u prostoru i za kraj festivala – koncert, a učesnici su studenti Instituta za umetničku igru.

Festival počinje koreografijom ispred Svečanog ulaza, a onda će izvođači provesti publiku kroz sve prostore SKC-a gde će se odvijati programi. Zbog takve koncepcije – publika prati izvođače kroz prostor – u programu nije naglašena satnica, jer se sva dešavanja odvijaju sukcesivno pred očima gledalaca koji će moći da prate koreografije i performanse istovremeno uživajući u izložbama, video instalacijama i instalacijama u prostoru i da na taj način dožive istinsko multimedijalno iskustvo.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Aprilski susreti predstavljaju važan deo kulturnog identiteta Beograda, pružajući prostor za kreativnost, inovaciju i razmenu ideja među mladim umetnicima i publikom. Ova manifestacija doprinosi bogatstvu kulturne scene grada i afirmaciji novih generacija umetnika.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ovde preuzmite ceo program manifestacije Aprilski susreti 2024. (73 downloads)

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.