Naslovna » Blog » Fantastični Beograd » Bliski susreti srpske vrste
Bliski susreti
Bliski susreti

Bliski susreti srpske vrste

Bliski susreti srpske vrste: Kako sačuvati glavu

EKSKLUZIVNO: Dan u Beogradu vam otkriva Protokol za blike susrete sa vanzemaljskim oblicima života koje su sastavile srpske tajne službe! Saznajte kako da osvetlate obraz naše zemlje u bilateralnim susretima sa tuđinima, ili sa druge strane, kako da sačuvate glavu ukoliko nisu ovde zbog komunikacije već konzumacije.

Šta inače raditi kada se nađete oči u oči (ili oči u oko, ili oči u mnooogo očiju) sa vanzemaljcem? Bilo da je u pitanju slatki izborani E.T. ili zeleno pipkoliko čudovište valjalo bi uspostaviti prvi kontakt pa makar samo zato da dokažete da ste upravo vi onaj inteligentni oblik života zbog kojeg je došao na našu planetu i time ga preduprediti da pokuša komunikaciju sa kravom ili trafo stanicom. Ukratko, potrebno je da vi prvi njemu priđete, što je u neku ruku i teže nego startovati dobru ribu u diskoteci.

Ufologija prepoznaje tri vrste bliskih susreta:
1. ugledan Neidentifikovani leteći objekat (NLO), bilo da su u pitanju čudna svetla ili ceo leteći tanjir, cigara ili hulahup;
2. NLO nešto i radi – krade stoku, isijava toplotu ili širi radijaciju, parališe ljude, kvari prenos utakmice ili izaziva takozvani „gubitak vremena“ (koji ćete teško opravdati kod žene kad zakasnite na večeru) i, konačno,
3. Opažanje i interakcija sa tkzv. „animiranim bićima“.

Super ultra nešto nešto tajni protokol

Protokol SFA sada, po prvi (drugi) put u javnosti otkrivamo odlomke radne verzije super ultra nešto nešto tajnog protokola za bliske susrete sa vanzemaljskim oblicima života, plod rada naših eminentnih stručnjaka iz Službe za istraživanje ruda i gubljenje vremena…

Kako da prepoznate vanzemaljca:
1. Ima antene na glavi (a niste na EXIT-u, Guči i nije Nova godina)!
2. Zelen je, plav ili bilo koje druge neprirodne boje (a niste na pejntbolu)!
3. Izgleda kao vanzemaljac, ponaša se kao vanzemaljac, govori kao vanzemaljac, dakle, jeste vanzemaljac!

Kako komunicirati sa vanzemaljcem i pružiti dokaz da ste razumno i koliko toliko inteligentno biće:
(napomene su u originalu pisane rukom – načelnikovom rukom – prim.ur.):

Imperativ je da upravo vi odnosno mi prvi uspostavimo odnose sa dotičnim, jer se oni prokleti Ameri obično tu stvore dok si rekao keks i maznu nam ih.
1. Ukoliko imate sintizajzer, klavir ili ksilofon, a znate bar malo solfeđa, odsvirajte mu:
Re Mi Do Do Sol
2. Ukoliko imate harmoniku pri ruci, odsvirajte mu neki dobar narodnjak, da malo promovišete i kulturne domete naše zemlje.

3. Ukoliko nemate nijedan od navedenih instrumenata probajte sa pokretima rukom, koji odgovaraju gore navedenim notama:
Re Mi Do Do Sol - ruke
(Napomena: valjda ovo kod njih ne znači nešto bezobrazno)

4. Nacrtajte mu Mendeljejevljev periodni sistem elemenata (Napomena: proveriti ko je taj Mendeljejev i za koga radi)

5. Probati telepatiju ali dobro pazite na šta mislite, sram da vas bude.

Uspostavljanje odnosa:
1. Ne podrazumeva i „intimne“ odnose. Nikako se ne preporučuju, pa makar naleteli na trosisu kurvu sa Betlegeza 5. Nikad ne znate kada možete da naletite na vaginu dentatu.

2. Odnosi, „ja tebi ti meni“ su dozovoljeni, ali samo ako se plati PDV.

Ukoliko vas poziva kod sebe na brod:
1. Ne nasesti.

Ukoliko zahteva da ga vodite kod vašeg vođe:
1. Proverite novine da biste bili sigurni ko nam je aktuelni vođa, velika je verovatnoća da mu je slika već na prvoj strani.

2. Ukoliko niste sigurni, pozovite naš broj ….(cenzurisano)…. i tražite Micu (Napomena 1: mi ionako postavljamo i smenjujemo vođe već iha-haj. Napomena 2: ne zaboravi da izbrišeš sve napomene iz finalne verzije!).

 

PROČITAJTE I DRUGE FANTASTIČNE BEOGRADSKE PRIČE!

»»»» Pavle Zelić je rođen 1979. godine u Beogradu. Objavio je zbirku SF i horor priča „Poslednja velika avantura“ (Matica srpska, Novi Sad, 2009), scenarista je alternativnoistorijskog strip serijala „Družina Dardaneli” sa crtačem Draganom Paunovićem (prvi album, „Poljubac leptirice” je izdao System comics, 2011), a nedavno je objavio i istorijski triler roman „Peščana hronika” (Laguna, 2013.) o omladinskim radnim akcijama izgradnje Novog Beograda i misteriji koja se tada otkriva i pola veka opseda njegove stanovnike. Ima još koju desetinu priča rasutih po antologijama, časopisima, i novinama u Srbiji i Balkanu, a pisao je (i i dalje ne odustaje) kritike, kolumne i eseje o stripovima, knjigama, filmovima i uopšte, popularnoj kulturi i (naučnoj) fantastici za brojne štampane i online publikacije. Rekao bi nešto duhovito i pametno za kraj, ali mu kao za inat baš sad ništa ne pada na pamet… ;-) 
Blog „Fantastični Beograd“ predstavljaju (dopunjene i ušminkane) Pavlove priče koje je pisao pre nekoliko godina za „Singidunum Weekly“ kao i potpuno novi SF doživljaji u Beogradu…