Naslovna » Blog » Fantastični Beograd » Konkurs za superheroja Beograda
Potreban superheroj Beograda (ilustracija: Bora Grbić)
Potreban superheroj Beograda (ilustracija: Bora Grbić)

Konkurs za superheroja Beograda

Raspisan je Konkurs za zaštitnika prestonice, superheroja Beograda:

→ Poželjne osobine kod kandidata su mogućnost letenja (nema tog betmobila koji bi se izborio sa beogradskim špicom), jaki živci (molimo nervozne stvorove kao što su Hulk ili Vulverin da nam ne traće vreme); tajni identitet nije neophodan, a i žuta štampa bi ga provalila koliko odmah.

→ Uzećemo u obzir i egzibcionističke kostime sa plaštovima i crvenim donjim vešom, ali nemojte reći da niste upozoreni ako vam budu pomerali dupe zbog toga.

→ Molimo da se ne prijavljuju heroji bez pravih super moći, trenutno u budžetu nema sredstva za dodatnu opremu.

→ Mogući radni zadaci: sklanjanje nepropisno parkiranih vozila – džabe!, spašavanje samoubica u pokušaju (specijalizacija za skakače sa mostova), razbijanje demostracija bez razbijanja noseva i, naravno, prevođenje žednih preko vode, pardon, bakica preko pešačkog prelaza.

→ Mora da dobro podnosi alkohol kada ga časte, i da je u stanju da „patrolira“ splavovima cele noći.

→ Ne mora da bude ranoranilac, Beograđani su ionako pre prve kafice potpuno bezopasni za sebe i okolinu.

Prijave slati na adresu redakcije Dana u Beogradu, a ukoliko vas pozovemo na intervju, molim da za ulazak koristite vrata a ne prozore. 

PROČITAJTE I DRUGE FANTASTIČNE BEOGRADSKE PRIČE!

»»»» Pavle Zelić je rođen 1979. godine u Beogradu. Objavio je zbirku SF i horor priča „Poslednja velika avantura“ (Matica srpska, Novi Sad, 2009), scenarista je alternativnoistorijskog strip serijala „Družina Dardaneli” sa crtačem Draganom Paunovićem (prvi album, „Poljubac leptirice” je izdao System comics, 2011), a nedavno je objavio i istorijski triler roman „Peščana hronika” (Laguna, 2013.) o omladinskim radnim akcijama izgradnje Novog Beograda i misteriji koja se tada otkriva i pola veka opseda njegove stanovnike. Ima još koju desetinu priča rasutih po antologijama, časopisima, i novinama u Srbiji i Balkanu, a pisao je (i i dalje ne odustaje) kritike, kolumne i eseje o stripovima, knjigama, filmovima i uopšte, popularnoj kulturi i (naučnoj) fantastici za brojne štampane i online publikacije. Rekao bi nešto duhovito i pametno za kraj, ali mu kao za inat baš sad ništa ne pada na pamet… ;-) 
Blog „Fantastični Beograd“ predstavljaju (dopunjene i ušminkane) Pavlove priče koje je pisao pre nekoliko godina za „Singidunum Weekly“ kao i potpuno novi SF doživljaji u Beogradu…