Naslovna » Izlasci » Gradski doček Nove 2017: Beogradska zima – ceo program

Gradski doček Nove 2017: Beogradska zima – ceo program

Od 1. decembra do 1. februara biće aktuelna manifestacija Beogradska zima, u koju je uključen Trg otvorenog srca, doček Nove godine i drugi novogodišnji programi.

PREPORUČUJEMO da i o poklonima dobro razmislite i kupujete DOMAĆE – na primer, jedan od poklona NAPRAVLJENIH U BEOGRADU!

Trg otvorenog srca

Trg republike, 1. decembar 2016. – 1. februar 2017.

Postavka drvenih kućica na Trgu Republike činiće centralni praznični kutak – Trg otvorenog srca – gde će se prodavati suveniri, novogodišnji nakit, ukrasi, igračake, topli napici, slatkiši… Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar će izvoditi predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde. Na Trgu otvorenog srca biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja. Nacionalna alijansa za lokali razvoj (NALED) organizovaće izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, a biće organizovane i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

Zimski festival „ICE@TAŠ“

15. decembar 2016. – 15. februar 2017.

Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, uz prateći muzički program svakoga dana, prazničnu rasvetu, predstave za decu, nastupe mađioničara, a svakog petka održavaće se „Retro party night“ – sa tematskom muzikom iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poseban deo programa, u Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak. Više pročitajte NA OVOM LINKU.

Trg bajki

14. decembar 2016. – 15. januar 2017.

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, biće postavljena Kuća bajki, u kojoj će se svakodnevno igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim. Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište. Više pročitajte NA OVOM LINKU.

Klizalište na Trgu Nikole Pašića

20. decembar 2016. – 1. februar 2017.

U utorak, 20. decembra, biće otvoreno klizalište na Trgu Nikole Pašića. Ceremonija počinje u 17.00 performansom pozorišta lutaka „Pinokio“ i spektakla na ledu klizačkog kluba „Helena Pajović“.

Klizalište će raditi svakodnevno sa dnevnim umetničkim programima, sportskim događajima i nastupima muzičkih bendova i di-džej-eva. Više pročitajte NA OVOM LINKU.

Savska promenada

16. decembar 2016. – 15. februar 2017.

Na Savskoj promenadi biće organizovani raznovrsni programi za decu i odrasle: koncerti, humanitarne akcije, vatrometi, takmičenja i podela paketića, koji će učiniti ovaj deo grada mestom praznične idile. Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine „Beograd na vodi“ će se uključiti u akciju „Ulica otvorenog srca“, te će Sava promenada u nedelju, 1. januara 2017, postati „Promenada otvorenog srca“. Koncerti: Kiki Lesendrić i Piloti i Tropiko bend 29. decembar 2016.

Na Sava Promenadi posetiocima će na raspolaganju od 16. decembra biti besplatno klizalište od 600 kvadratnih metara, dvorac i drugi sadržaji, a biće organizovana i „Nedelja Ujedinjenih Arapskih Emirata“. Sve je to deo Novogodišnje bajke u Beogradu koja će se odvijati od 10.00 do 22.00, dok će distoketa na ledu biti otvorena do ponoći. Instalacije poput dvorca, bine s knjigama i druge biće postavljene na obe lokacije, a biće obeleženi posebno i Dan smeha, Dan porodice, Dan solidarnosti.

Manifestacija ima i humanitarni karakter pa će tako biti sakupljeno oko 10.000 paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica iz Srbije, uključujući KiM, ali i iz Republike Srpske. Učešće u programima tradicionalne manifestacije „Beogradska zima“ prihvatile su i druge ambasade, među njima i kineska, koja će Beograđanima predstaviti čari kineske Nove godine.

56. Beogradski novogodišnji festival

16. decembar 2016. – 30. decembar 2016.

Na Beogradskom sajmu svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Među 39 planiranih programa je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016. Više informacija pročitajte NA OVOM LINKU.

Novogodišnji Beogradski noćni market

23. decembar 2016.

Spektakl na pijaci „Skadarlija“, Novogodišnji Beogradski noćni market, biće održan u petak, 23. decembra od 16.00 do 22.00. Više informacija pročitajte NA OVOM LINKU.

Beogradska trka Deda Mrazeva

Ove godine Beogradska trka Deda Mrazeva neće biti održana!

Sava centar: Otmeno – klasiku molim!

Besplatni doček Nove godine biće organizovan tradicionalno u Sava cenru uz klasičnu muziku, džez i evergrin. VIše pročitajte NA OVOM LINKU.

Proslava Nove 2017. godine ispred Doma Narodne skupštine

30. i 31. decembar 2016.

Centralni događaj manifestacije „Beogradska zima“ u okviru kojeg će nastupiti najveće muzičke zvezde regiona:
30. decembar: Bijelo dugme i Aca Lukas
31. decembar: Bajaga i Instruktori i Plavi orkestar

(Na dnu teksta objavili smo i vremena početaka nastupa.)

Ulica otvorenog srca

1. januar 2017.

Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera posvećena mališanima, odvijaće se na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Manifestacija će se organizovati i u najvećem broju drugih gradskih opština do sada – Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac i Savski venac. Više informacija pročitajte OVDE.

Badnji dan na Kalemegdanu

Badnji dan na Kalemegdanu biće održan ispred Crkve Ružice, 6. januara od 18.00, uz koncert pojaca ove crkve.

Tradicionalno lomljenje česnice

7. januar 2017.

Česnica će se tradicionalno lomiti na Trgu otvorenog srca, tj. Trgu republike. Više pročitajte na OVOM LINKU.

Proslava pravoslavne Nove godine

13. januar 2017.

Ispred i u UK „Vuk Stefanović Karadžić“, kod Opštine Zvezdara biće organizovana manifestacija Srpska Nova godina za decu. Više pročitajte OVDE.

Kraj manifestacije „Beogradska zima“

1. februar 2017.

Na Trgu otvorenog srca i klizalištu na Trgu Nikole Pašića biće svečano zatvorana manifestacija uz prigodni program.

***

Svaki program ćemo posebno najaviti – kada budemo imali više informacija.

NA OVOM LINKU pogledajte obimniji pregled novogodišnjih zabava širom Beograda.

Izmene u saobraćaju

U petak, 30. decembra od 18.00 do 31. decembra do 2.00 i 31. decembra od 17.00 do 1. januara do 5.00 menja se režim rada linija JGP-a.

Linije 24, 26, 26N i 301N idu trasom: Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom Linija 27 i 202N ide od terminusa „Trg republike“ – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Linije 37, 44, 37N i 511 idu trasom: Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija 58 ide od Bulevara despota Stefana, Braće Jugovića, Francuskom, preko Trga republike, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. U smeru ka Pančevačkom mostu prolazi kroz terminus „Trg republike“ i ima stanicu u terminusu zajedno sa linijom 32E.

Linija 56N ide od terminusa „Trg republike“, Braće Jugovića, Francuskom, preko Trga republike, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom, a linija EKO1 se privremeno ukida.

U subotu, 31. decembra, na svim linijama JGP-a važiće subotnji red vožnje, pa će redovne noćne linije početi sa radom u 22.00. U novogodišnjoj noći važiće redovne turažne tablice noćnog saobraćaja, s tim što će vozila privatnih prevoznika izaći u saobraćaj dva sata ranije, umesto u ponoć – u 22.00, a od ponoći će saobraćati po redovnoj turaži.

Redovne dnevne linije: 7, 12, 15, 16, 17, 27, 29, 33, 40, 48, 53, 84, 88 i 95, do 22.00 će raditi po redu vožnje za radni dan. Sva vozila sa ovih linija koja imaju planirane polaske posle 22.00 isključuju se iz saobraćaja. Od 22.00 do 4.00 vozila sa ovih linija, kao i vozila sa novouspostavljenih linija 29A i 40A radiće po vanrednim novogodišnjim turažama.

Linije sa poteza 100, 300, 400 i 600 će raditi po važećem redu vožnje do kraja rada. Ostale linije ostvaruju poslednje polaske koji su planirani zaključno sa 23.00. Sva vozila koja imaju planirane polaske posle 23.00 isključuju se iz saobraćaja.

Od 22.00 do 23.00 preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

Tokom održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca“ u Svetogorskoj i Makedonskoj, na delu od Dečanske do Takovske ulice, 1. januara od 6.00 do 20.00 menja se režim rada linija JGP-a.

Ukidaju se trolejbuske linije 28, 40 i 41, a uvodi se autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica 2) koja će saobraćati celodnevno sledećom trasom: Zvezdara – Čingrijina – Dimitrija Tucovića – Cvijićeva – Jaše Prodanovića – Takovska – Kneza Miloša – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Neznanog junaka – Crnotravska – Paunova – Banjica 2.

Vozila sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenom trasom: Dečanska – Braće Jugovića – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Vozila JGP-a će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Izmena saobraćaja na Novom Beogradu

Tokom održavanja manifestacije „Beogradska zima“ u Bulevaru Zorana Đinđića, na delu od Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti, od 31. decembra u 17.00 do 2. januara u 3.00 biće promenjen režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Vozila sa linija 17, 68 i 74 će od raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića do raskrsnice Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Đinđića, u oba smera saobraćati preko kružnog toka, Bulevarom Mihajla Pupina i Bulevarom umetnosti i dalje redovnim trasama.

Vozila javnog gradskog prevoza na izmenjenom delu trase koristiće sva postojeća stajališta.

Izmene saobraćaja u Borči

Povodom održavanja koncerata u okviru manifestacije „Proslava Nove godine 2017“ u Borči, na platou ispred tržnog centra „Shoppi Retail Park“ doći će do zatvaranja saobraćaja u Ulici bratstva i jedinstva, na delu od Hopovske ulice ka Zrenjaninskom putu, 31. decembra, od 21.00 do 1. januara, do 3.00.

Tokom održavanja manifestacije vozila sa linija javnog gradskog prevoza delimično će izmeniti trasu pa će vozila sa linije 85 u oba smera na delu od raskrsnice Ulice bratstva i jedinstva i Zrenjaninskog puta do raskrsnice Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati sledećim ulicama: Zrenjaninskim putem, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 96 će u oba smera na delu od raskrsnice Ivana Milutinovića i Zrenjaninskog puta do raskrsnice Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati sledećim ulicama: Zrenjaninskim putem, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Povodom održavanja „Ulice otvorenog srca“ doći će do zatvaranja saobraćaja u Ulici bratstva i jedinstva na delu od Valjevskog odreda do Ulice Bele Bartoka 1. januara od 9.00 do 14.00.

Tokom održavanja pomenute manifestacije vozila javnog gradskog prevoza će saobraćati delimično izmenjenom trasom pa će vozila sa linije 85 i 96, na delu od raskrsnice Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva do terminusa „Borča 3“, u oba smera, saobraćati ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda, zatim Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3“. Vozila sa linije 95 i 105L će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3“, u oba smera, saobraćati Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3“.

Biće uspostavljeno privremeno stajalište „Kombinatova“ (u oba smera) u Ulici ratnih vojnih inavlida, neposredno po prelasku raskrsnice sa Ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu „Borča 3“. Vozila JGS-a na izmenjenom delu trase koristiće privremena i sva postojeća stajališta. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Gradski doček Nove godine 2017. Gradski doček Nove godine 2017.

4 komentari

  1. U koliko sati peva Aca Lukas?

  2. Ivana, ako umes da citas videces da pise da je danas u 23…

  3. Ono sto ne pise je kad je Georgiev…

  4. Georgiev je sutra u 23.30, ispred Merkatora…