Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve
Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve
Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve

Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve

Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve priprema se sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.

Posebno se pravi deo sa pirinčem, a posebno deo sa bundevom.

Sastojci za deo s pirinčem:Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve

  • 360 ml dmBio mleka od 3,5 % mlečne masti,
  • 120 g dmBio pirinča za sutlijaš,
  • 50 g dmBio šećera od šećerne trske,
  • štap cimeta i
  • prstohvat soli.

Sastojci za deo s bundevom:

  • 150 g dmBio leblebije,
  • 250 g kuvane i oceđene bundeve,
  • 150 g dmBio šećera od šećerne trske,
  • 150 ml dmBio krema za kuvanje na bazi ovsa,
  • 3 jaja,
  • 1 kašičica cimeta,
  • ½ kašičice muskatnog oraščića i
  • prstohvat soli.

Zagrejati dmBio mleko i štap cimeta i kuvati oko 10 minuta. Dodati dmBio pirinač za sutlijaš i kuvati još 20 minuta.

Zatim dodati dmBio šećer od šećerne trske i prstohvat soli dok ne postane gust. Ukloniti štap cimeta i zagrejati rernu na 180 stepeni. Kalup od 24 cm obložiti papirom za pečenje pa staviti preko sutlijaš.

Izblendirati sve sastojke za deo s bundvom i sipajte preko sutlijaša.

Peći pitu oko jedan sat dok čačkalica ne izađe suva. Sačekati da se potpuno ohladi i servirati.

* Jedna porcija uključuje 90 ml dmBio mleka 3,5% mlečne masti (9,81 RSD, osnovna cena je 109 RSD za 1 l), 30 g dmBio pirinača za sutlijaš (14,94 RSD, osnovna cena je 249 RSD za 500 g), 50 g dmBio šećera od šećerne trske (23 RSD, osnovna cena je 459 RSD za 1000 g), 38 g dmBio leblebije (20,52 RSD, osnovna cena je 189 RSD za 350 g), 38 ml dmBio krema za kuvanje na bazi ovsa (28,31 RSD, osnovna cena je 149 RSD za 200 ml), po potre bi dodati vodu i začine.

Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.