Naslovna » Blog » Beleške jednog penzionera » Udruženje „Jedan od pet hiljada“
Beleške jednog penzionera: Udruženje "Jedan od pet hiljada" (foto: Pexels)
Beleške jednog penzionera: Udruženje "Jedan od pet hiljada" (foto: Pexels)

Udruženje „Jedan od pet hiljada“

Udruženje „Jedan od pet hiljada“ novi je vid samoorganizovanja građana, koji svojim nesebičnim prilozima (pa naredbama suda) pune Budžet Republike Srbije.

Osnovni i jedini cilj je borba za pravo svih (osim zatvorenika) na slobodno kretanje u svako doba dana ili noći uz držanje, za vreme korone, propisanog odstojanja.

Uslovi za punoletne građane

Pravo da postanu članovi ove nove nevladine organizacije imaju svi punoletni građani uz sledeće uslove:

  1. da su prekršili propise o samoizolaciji, ili meru zabrane kretanja;
  2. da pri upisu pokažu originalnu uplatnicu da su platili kaznu od najmanje 50.000 dinara, ili online presudu o kažnjavanju kaznom zatvora;
  3. da prilože potvrdu da su pohađali i završili kurs „kako ostati kod kuće“;
  4. da potpišu izjavu da će umesto članarine uplatiti 100 evra, dobijenih iz Budžeta, u Fond za plaćanje kazni budućih članova, koji nemaju para da plate kaznu;
  5. da se neće odreći članstva, ako predsednik, i posle ukidanja vanrednog stanja bude nastavio sam da donosi odluke u ime Udruženja.

Kao osnivač, neću predložiti da budem predsednik, jer smatram da to treba, makar i počasni, da bude onaj član koji je najviše doprineo rastu Budžeta. Glavni kandidat (za sada) je čovek koji je četiri puta prekršio akta, napunio Budžet sa 390.000 dinara i u Padinjaku odrađuje dva meseca izolacije.

Inicijativni odbor poziva i sve poznate ličnosti, pevače (Severinu, na primer), fudbalere (Jovića i drugove) da se priključe i daju svoj nesebičan doprinos ugledu ove nove nestranačke organizacije.

Svaka sličnost je slučajna

Takođe, Inicijativni odbor (sastav neću da objavim dok sve OVO ne prođe) naglašava da cilj Udruženja nije da po brojnosti dostigne „Jedan od pet miliona“ i moli tabloide da ga ne napadaju, jer neće učestvovati na izborima. Ako se to i dogodi, biće kriva vlast zbog produženja vanrednog stanje bez određenog roka.

Svaka stranačka sličnost je slučajna, pa se nadam da nam Tviter neće, poput nekih, ukinuti propagandne tvitove.

Da bi se u redovnom postupku omasovilo, Udruženje će biti uvek na strani onih koji odbijaju online suđenja, kako bi ih pridobilo za sebe.

To je legitimna borba, koja će mu ojačati autoritet i doprineti demokratiji, za koju neki iz EU i belog sveta kažu da je nema.

Lažu, verujte mi. Zar bi nas bilo pet hiljada ili samo hiljadu manje od ukupnog broja obolelih od korone da sudovi nisu nezavisni?!

Udruženje će postojati sve dok ijedan član ne bude aboliran ili dok se iz dosijea ne izbrišu sve kazne obrazložene propisima o vanrednom stanju i apelom predsednika Republike.

P.S. Udruženje „Jedan od pet hiljada“ još nije registrovano iz tehničkih razloga – ne mogu da skupim dovoljan broj potpisa, zbog zabrane kretanja starijih od 65 godina. ♦

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u „Politici“. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem jer nisam u mogućnosti da idem kod psihijatra zbog zabrane izlaska“…

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.