Naslovna » Blog » Beleške jednog penzionera » Vučić po ko zna koji put uzurpirao vlast, a njegovi saradnici „pobrkali lončiće“
Vučić po ko zna koji put uzurpirao vlast (foto: Pixabay)
Vučić po ko zna koji put uzurpirao vlast (foto: Pixabay)

Vučić po ko zna koji put uzurpirao vlast, a njegovi saradnici „pobrkali lončiće“

Gotovo da nema dana u kome Aleksandar Vučić nije uzurpirao vlast i prekršio ustavna ovlašćenja koja ima kao predsednik Srbije.

Već mi je muka da beležim sve njegove gafove, ali ipak ne mogu uvek da se uzdržim i ne prokomentarišem neke od njih.

Danas je Vučić bio u Užicu i Bajinoj Bašti, otvorio umesto ministra sporta ili ministra prosvete školsku sportsku dvoranu, i najavio izgradnju obilaznice oko grada na Đetinji vrednu oko 30 miliona evra i puta između ova dva grada vrednog 50 miliona evra.

Tako je opet uradio nešto što je posao Vlade Srbije i u resoru ministra za saobraćaj i direktora Puteva Srbije. Istina pomenuo je direktora, ali u kontekstu da Drobnjak voli da pije. Živeli!

Prošle nedelje je preko Instangrama čestitao majci rođendan, a čestitku su preneli svi njegovi mediji kao vest dana. Ostalo je nepoznato kako je mama reagovala na „internet-čestitku“ i zašto je predsednik to učinio kada se ljuti na svako pominjanje u javnosti njegovih članova porodice.

Nedavno je Vučić zamenjivao i skrajnuo i dr Dariju Kisić Tepavčević, ministarku za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, tako što je umesto nje najavio rešenje za otpuštene radnike „Geoksa“ iz Vranja.

Vučić je tada rekao da će za sada nepoznati investitor doći u Vranje i zaposliti 80 odsto radnika koji su ostali bez posla pošto se italijanska firma povukla iz Srbije. Dodao je i da su u toku pregovori sa čak četiri investitora i da će radnici dobiti novčanu pomoć od države da bi nekako premostili period do novog zaposlenja. Ubrzo je iz državne kase, preko resornog ministarstva, otpuštenim radnicima uplaćeno po 53.900 dinara.

I dok je Vučić, mimo Ustava, brinuo o vranjskim radnicima, resorna ministarka je spemala govor za obeležavanje sto godina od smrti kralja Petra l Karađoređevića! I ne samo to, već je „pobrkala lončiće“ i umesto kolege dr Zlatibora Lončara, ministra zdravlja, ona je na RTS-u najavila početak davanja treće doze vakcine protiv virusa korona.

I Vučić je, opet, izgleda zaboravio šta je posao ministra zdravlja, pa je, obilazeći nedavno gradilište nove bolnice u Novom Sadu, najavio znatno povećanje plata zdravstvenih radnika, najkasnije do 1. januara 2022! To neće biti, kako je naglasio, povećanje od dva, tri posto, već znatno veće.

I tako, naš predsednik, protivno Ustavu, brine i o Budžetu Srbije i deli pare kao iz svog vrlo dubokog džepa.

Dakako, on nikako ne zaboravlja penzionere i gde god ode ponavlja obećanje da će najstariji sugrađani dobiti do kraja godine čak tri pomoći.

Uz redovno povećanje penzija, dobiće idućeg februara ili marta, pred izbore, još po 20.000 dinara kako bi zaboravili na skorašnja znatna poskupljenja svega, počev od mesa, preko pijace i benzina do građevinskog materijala, klima uređaja, usluga…

Dokle, bre, tako predsedniče?! ♦

»»» Svi tekstovi V. Mandića su na OVOM LINKU!

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u ‘Politici’. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem“…