Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Pet koncerata Parnog valjka u Sava centru

Pet koncerata Parnog valjka u Sava centru

Zagrebački bend Parni valjak, posle šest velikih koncerata u Srbiji, rešio je da se u Beograd vrati ekskluzivnim koncertima, u akustičnoj postavci, od 8. do 12. marta (20.30) u Sava centru (Milentija Popovića 9), za koji cene ulaznica iznose 2.050, 2.350, 2.650 i 3.100 dinara. Prva četiri koncerta su rasprodata!

Za ovu priliku bend je odlučio da odabere pesme koje bolje zvuče „bez struje“ u intimnijoj atmosferi. Planirano je da svaki nastup traje više od dva sata, a akcenat će biti na baladama koje će muzičari izvesti na gitarama, koncertnom klaviru i perkusijama uz, naravno, pevanje Akija Rahimovskog.

Sada već davne 1995, grupa je odlučila da prvi put održi akustičan koncert po uzoru na tada popularni televizijski serijal „MTV Unplugged“. DVD i CD izdanje sa tog koncerta „Live in ZeKaem“ do sada je najprodavaniji album Parnog valjka, a ujedno i najprodavaniji DVD u regionu. Tada je povod koncerta bilo obeležavanje 20 godina rada grupe.

Parni Valjak je najdugovečniji diskografski aktivni sastav na prostorima nekadašnje SFRJ.

Uz svaku kupljenu ulaznicu dobija se jedinstveni bar kod za preuzimanje novog albuma Valjka „Stvarno nestvarno“ koji donosi deset novih pesama. Osim na blagajni Sava centra karte mogu da se kupe i na svim prodajnim mestima Eventima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić