Naslovna » BG servis » Novogodišnja rasveta u Beogradu od sinoć

Novogodišnja rasveta u Beogradu od sinoć

Od sinoć, 4. novembra, novogodišnja rasveta u Beogradu uključena je na 81. lokaciji, a noć ranije su rađene svetlosno-tehničke probe.

Ekipe JP „Javno osvetljenje“ postavile su novogodišnju rasvetu na skoro 30 novih lokacija koje prošle godine nisu bile ukrašene.

Sredinom ovog meseca novogodišnja rasveta će biti postavljena i po opštinama van centra Beograda. Dodatno će biti dekorisane i lokacije u Beogradu na kojima je rađena rekonstrukcija, kao što je Trg Slavija.

Novogodišnja rasveta – LED rasveta

Svuda je postavljena i biće postavljena LED rasveta, pa će biti potrošeno 60 manje struje nego prošle godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dodaje da Beograd spremno dočekuje novogodišnje praznike…

– Spremamo spektakularni doček Nove godine, očekujemo još veći broj turista nego prošle godine, i zato nam je važno da Beograd bude i lepo ukrašen. Želimo da svake godine investiramo sve više u novogodišnju rasvetu, kako bismo imali i što veću zaradu od turizma. Zato smo i ove godine, kao i prošle, kupili nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i u budućnosti – kaže Mali.

Programi u okviru manifestacije „Beogradska zima“ počinju 1. decembra i održavaće se svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a od 15. decembra programi će se održavati svakog dana. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.