Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Gledajte film „Farenhajt 451“ na HBO Go!
Farenhajt 451
Farenhajt 451

Gledajte film „Farenhajt 451“ na HBO Go!

Posle zapažene premijere na Kanskom festivalu, HBO film „Farenhajt 451“ (Fahrenheit 451) sada je dostupan putem HBO Go! usluge videa na zahtev.

Majkl B. Džordan i Majkl Šenon glume glavne uloge u ovoj modernoj adaptaciji kultnog romana Reja Bredberija.

Film opisuje budućnost u kojoj su mediji opijati, istorija je ponovo napisana, a „vatrogasci“ spaljuju knjige. Džordan glumi Gaja Montaga, mladog vatrogasca koji pokušava da prihvati svoju ulogu predstavnika zakona.

Boreći se sa svojim mentorom, vatrogasnim kapetanom Bitijem (Šenon), napušta svoj svet da bi povratio njegovu čovečnost.

Sofija Butela glumi Klaris, doušnicu rastrzanu između sukobljenih interesa Montaga i Bitija. Glumačku ekipu čini i Lili Sing, koja tumači ulogu Rejven, novinarke tabloida, čiji je zadatak širenje propagande i emitovanje vatrogasnih racija u kojima se spaljuju knjige.

– Oduvek sam voleo ovaj proročki roman Reja Bredberija. Pre dve godine sam, posmatrajući svet oko sebe, pomislio da je idealno vreme da se napravi njegova savremena interpretacija. Zahvalan sam HBO-u što mi je pomogao da realizujem svoju viziju za „Farenhajt 451“ i predstavim ga publici uz pomoć ovih neverovatnih glumaca – izjavio je reditelj filma Ramin Bahrani, koji takođe potpisuje scenario sa Amirom Naderijem.

https://www.youtube.com/watch?v=XdQ0sfe_tC0

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.